Jeugdhuis De Serre in Hoeilaart krijgt al enkele weken met amokmakers te maken. Het bestuur en het schepencollege nemen nu extra maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdhuis De Serre in Hoeilaart krijgt al enkele weken met amokmakers te maken. Het bestuur en het schepencollege nemen nu extra maatregelen. © Dieter Nijs

Met flessen gooien en de buurt wakker houden: gemeente en jeugdhuis treden op tegen “rotte appels” die sfeer in en rond De Serre verzieken

HoeilaartAl enkele weken zorgt een groepje van een vijftal jongeren voor overlast in en rond jeugdhuis De Serre in Hoeilaart. De amokmakers weigeren om 1 uur – het verplichte sluitingsuur – huiswaarts te keren. Ze zorgen voor lawaaihinder en zijn verbaal agressief tegen het bestuur van De Serre. “Het is jammer dat ze ons positief project dwarsbomen.” Het jeugdhuis, de gemeente en de politie grijpen daarom in.

 1. Webshops niet voor iedereen even bereikbaar, dus starten zeven uitbaters samen pop-upwinkel: “Verre internet dichter bij mensen brengen”
  Hoeilaart

  Webshops niet voor iedereen even bereikbaar, dus starten zeven uitbaters samen pop-upwinkel: “Verre internet dichter bij mensen brengen”

  Zeven vrouwen uit de Druivenstreek die elk een webshop runnen, hebben samen een giftshop in het centrum van Hoeilaart geopend. Op zichzelf een winkel uitbaten, is financieel niet haalbaar dus doen ze het nu maar samen. De pop-upwinkel blijft al zeker tot het einde van het jaar open. Bij Hoeil’Art & Gift pop-up kan je terecht voor onder meer juwelen, kleding, knutselmateriaal en handtassen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.