Ludwig Lampaert met zijn nieuwe drankje Ambr.
Volledig scherm
Ludwig Lampaert met zijn nieuwe drankje Ambr. © Marc Baert

Met Ambr brengt Ghost in a Bottle vijfde niet-alcoholisch drankje uit: “Ideaal als aperitief, ‘shot’ of longdrink”

HoeilaartLudwig Lampaert van het Hoeilaartse Ghost in a Bottle heeft zopas zijn vijfde niet-alcoholisch drankje op de markt gebracht. Ambr is een Oosters kurkumadrankje met gember. Kruidig, exotisch en suikerarm: dat zijn de kenmerken van de dorstlesser.

 1. Opnieuw kritiek van Natuurpunt op schepencollege: “Gemeente doet niets aan grondwaterverspilling”
  Hoeilaart

  Opnieuw kritiek van Natuurpunt op schepencol­le­ge: “Gemeente doet niets aan grondwater­ver­spil­ling”

  “Het almaar afnemende waterniveau van de IJse en de verdrogingsproblematiek van het natuurgebied Ten Trappen zijn het gevolg van de tientallen miljoenen liters grondwater die jaarlijks in Hoeilaart verspild worden.” Dat zegt Sam Bennekens van Natuurpunt, die vindt dat de gemeente te weinig doet aan de problematiek. Bevoegd schepen Marc Vanderlinden weerlegt dat echter.
 2. Q&A. Sample Slow Jewelry opent zondag deuren voor publiek: “Minimale juwelen zijn tijdlozer”
  PREMIUM
  Brussel

  Q&A. Sample Slow Jewelry opent zondag deuren voor publiek: “Minimale juwelen zijn tijdlozer”

  Zondag zwaaien heel wat ambachtslieden in ons land de deuren van hun atelier open om mensen kennis te laten maken met hun stiel. Zo ook Nora (28) van Sample Slow Jewelry, de juwelierszaak die eerder dit jaar het levenslicht zag in de Notelaarsstraat in Brussel. “Een paar jaar geleden moesten juwelen heel trendy en hip zijn. Daar hou ik niet van. Minimale juwelen zijn tijdlozer.”
 3. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 1. Steeds meer evenementen afgelast nu coronamaatregelen opnieuw aangescherpt worden: hier kan je komende weken wel/niet heen
  PREMIUM
  Brussel/Vlaamse Rand

  Steeds meer evenemen­ten afgelast nu coronamaat­re­ge­len opnieuw aange­scherpt worden: hier kan je komende weken wel/niet heen

  Nu de coronacijfers alweer totaal de verkeerde richting uitgaan en het Overlegcomité woensdag om die reden strengere maatregelen genomen heeft, staan heel wat evenementen opnieuw op de helling. Ook in Brussel en de Vlaamse Rand is dat het geval. Waar kan u de komende weken bijvoorbeeld wel nog naar een kerstmarkt en waar niet? En welke andere evenementen gaan (voorlopig) wel nog door?
 2. Voormalig Vlaams Parlementslid pas in april voor rechter voor vernietigen bewijsmateriaal in moordonderzoek
  Linkebeek, Brussel

  Voormalig Vlaams Parlements­lid pas in april voor rechter voor vernieti­gen bewijsmate­ri­aal in moordonder­zoek

  De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag het proces tegen voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot wegens vernietigen van bewijsmateriaal uitgesteld. De verdediging verzocht om uitstel gezien het dossier van de moord op Marc Dellea, dat gekoppeld aan deze zaak, nog in behandeling is bij het hof van beroep van Bergen. De zaak werd uitgesteld tot 25 april 2022.