Het nieuwe kinderdagverblijf in Hoeilaart.
Volledig scherm
Het nieuwe kinderdagverblijf in Hoeilaart. © Dieter Nijs

Kinderdagverblijf dat pas in augustus opende, wil nu al extra plaatsen creëren

HoeilaartPas in augustus vorig jaar opende kinderdagverblijf ’t Druifje in Hoeilaart de deuren, maar nu al wil de gemeente het aantal plaatsen in de crèche optrekken van 38 naar 45. Daarnaast zoekt de gemeente ook een locatie voor een nieuw kinderdagverblijf, dat evenwel door een externe partner uitgebaat moet worden.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Man probeert zijn vrouw te wurgen en verwittigt zelf de hulpdiensten: “Ik ga haar vermoorden”
  PREMIUM

  Man probeert zijn vrouw te wurgen en verwittigt zelf de hulpdien­sten: “Ik ga haar vermoorden”

  In een gezinswoning in Overijse is zondag een drama voorkomen. Een 45-jarige man probeerde zijn eigen vrouw (42) te wurgen, waarna hij zelf naar de hulpdiensten belde met de boodschap dat hij haar wilde vermoorden. Het parket Halle Vilvoorde vorderde een onderzoeksrechter voor poging tot doodslag. De raadkamer besliste vandaag om de verdachte in de cel te houden. Opvallend: volgens het slachtoffer vertoonde haar man nooit eerder agressief gedrag.
  Overijse
 2. Dante Vanzeir wordt in politierechtbank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Dante Vanzeir wordt in politie­recht­bank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Voetballer Dante Vanzeir wordt op 8 juni in de politierechtbank in Leuven verwacht voor rijden onder invloed en het gebruik van zijn gsm achter het stuur. Sinds februari speelt de Limburger voor New York Red Bulls in de VS, nadat hij tweeënhalf seizoen voor het Brusselse Union Sint-Gillis uitkwam. Het is eerder onwaarschijnlijk dat Vanzeir persoonlijk voor de Leuvense rechtbank zal verschijnen.
  Brussel
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.