Tim Vandenput gaat stemmen in Hoeilaart.
Volledig scherm
Tim Vandenput gaat stemmen in Hoeilaart. © Dieter Nijs

Hoeilaarts burgemeester Vandenput (Open Vld) gaat stemmen: “We hopen de Druivenstreek blauw te houden”

In gemeenschapscentrum Felix Sohie in Hoeilaart is burgemeester Tim Vandenput (Open Vld) vanochtend om 10 uur gaan stemmen. Vandenput, die de voorbije legislatuur al in de Kamer zetelde, staat op de tweede plaats van de liberale lijst voor de federale verkiezingen – tussen lijsttrekker Maggie De Block en Goedele Liekens. “We willen onze vier zetels in Vlaams-Brabant behouden”, klonk het nadat hij gestemd had.

 1. Kersverse staatssecretaris Eva De Bleeker over haar nieuwe functie: “Zelfs toen Egbert Lachaert me belde, kon ik het nog niet geloven”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Kersverse staatsse­cre­ta­ris Eva De Bleeker over haar nieuwe functie: “Zelfs toen Egbert Lachaert me belde, kon ik het nog niet geloven”

  Kende u Eva De Bleeker (46) nog niet, dan is dat door de eedaflegging van de nieuwe regering ongetwijfeld veranderd. Het was zij die voor de televisiecamera’s vertelde dat ze de weg naar het Koninklijk Paleis kwijt was. De gewezen schepen van Hoeilaart mag zich voortaan staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken noemen, zeg maar de financiële ‘waakhond’ van haar collega-ministers. “Een enorme verantwoordelijkheid”, beseft ze.
 2. Daling van aantal besmettingen in Hoeilaart op dinsdag 13 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Hoeilaart op dinsdag 13 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hoeilaart, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 13. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 57. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoeilaart op 500 te liggen. Omdat Hoeilaart meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.