Schepen Pieter Muyldermans bij een deelwagen in Hoeilaart.
Volledig scherm
Schepen Pieter Muyldermans bij een deelwagen in Hoeilaart. © Marc Baert

Hoeilaart start met autodeelproject: “Delen is het nieuwe hebben”

HoeilaartIn Hoeilaart kunnen inwoners voortaan gebruik maken van twee deelwagens van Cambio. Het gaat om een elektrische en een benzinewagen.

  1. Opgezette pauw, historische bar of portierspet: Hotel Métropole houdt openbare verkoop

    Opgezette pauw, histori­sche bar of portiers­pet: Hotel Métropole houdt openbare verkoop

    Altijd al een portiersoutfit, of bar- en receptiemeubels van een iconisch hotel in huis willen halen? Dan is er goed nieuws. Het bekende Hotel Métropole aan het Debrouckèreplein houdt namelijk op 30 maart een openbare veiling. Het hotel zal de deuren heropenen in 2025, na een eerdere overname door het investeringsfonds Lone Star Fund. Het hotel aan het De Brouckèreplein was een van de laatste Brusselse luxehotels dat in handen was van een familie. In april 2020 moest het echter haar activiteiten staken.
    Brussel
  2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
    Gouden Formule 1
    3

    Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

    Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
  1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
    Mijntelco

    Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

    Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
  2. Ambulancier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverleners alleen maar toenemen”
    PREMIUM

    Ambulan­cier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverle­ners alleen maar toenemen”

    Twee Brusselse ambulanciers zijn vrijdag het slachtoffer geworden van agressie terwijl ze hun job aan het doen waren. Eén van hen moest zelfs een vuistslag incasseren, een andere werd bespuugd. Voor de vakbond is de maat vol. “Men wil meer vrouwen bij de brandweer, maar welke vrouw wil zomaar op haar gezicht laten kloppen?”, klinkt het. De vakbond roept de regering tot actie op.
    Brussel
  3. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
    PREMIUM

    Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

    Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
    Brussel