Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Hoeilaart legt naschoolse activiteiten voor -12-jarigen stil door stijgend aantal coronabesmettingen: minister Dalle ‘not amused’

HoeilaartIn Hoeilaart liggen alle naschoolse activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar tot 4 oktober stil. Dat is het gevolg van een stijgend aantal coronabesmettingen bij jongeren tussen 6 en 12 jaar. Professor Dirk Devroey spreekt van een nuttige maatregel. Minister van Jeugd Benjamin Dalle is minder mals voor Hoeilaart. “De vrijetijdsbesteding van jongeren is uiterst belangrijk”, vindt hij.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Gemeente komt na één dag al terug op schrappen naschoolse activiteiten: “Sporten mag toch, maar alleen in schoolbubbels”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Gemeente komt na één dag al terug op schrappen naschoolse activitei­ten: “Sporten mag toch, maar alleen in schoolbub­bels”

  Daags nadat het schepencollege van Hoeilaart besliste om alle naschoolse activiteiten voor -12-jarigen stop te zetten door de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in die leeftijdscategorie komt het nu toch terug op die beslissing. Sporten mag wel nog, zij het alleen in de schoolbubbels. Maar is dat wel haalbaar voor de verenigingen? En wat vinden de ouders van die maatregel?
 1. 100 nieuwe woningen op komst in centrum: jonge Hoeilanders krijgen voorrang, maar CD&V vreest dat net zij uit de boot zullen vallen
  Hoeilaart

  100 nieuwe woningen op komst in centrum: jonge Hoeilan­ders krijgen voorrang, maar CD&V vreest dat net zij uit de boot zullen vallen

  De gemeenteraad van Hoeilaart heeft maandagavond het aangepast structuurplan goedgekeurd. Na ruim 200 bezwaren van inwoners en kritiek van Natuurpunt blijven twee waardevolle agrarische gebieden nu toch open ruimte. Daarnaast werd het licht op groen gezet voor zowat honderd nieuwe woningen in het centrum, waar jongeren voorrang zullen krijgen op de aankoop. Oppositiepartij CD&V vreest echter dat de woningen te duur zullen zijn.