De Vlaamse regering maakte vrijdag de 17 referentieregio's bekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse regering maakte vrijdag de 17 referentieregio's bekend. © Vlaamse Regering

Hoeilaart en Overijse dan toch in referentieregio Oost-Brabant ondergebracht: Lenseclaes tevreden, Vandenput reageert neutraal

Hoeilaart/OverijseDe Vlaamse regering heeft de gemeenten Overijse en Hoeilaart dan toch in de referentieregio Oost-Brabant ondergebracht. Bij het voorstel van de referentieregio’s eind vorig jaar werden beide gemeenten nog aan de regio Halle-Vilvoorde gekoppeld, waardoor alle bestaande samenwerkingsverbanden met de andere druivengemeenten op losse schroeven kwamen te staan. Toch is Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput niet geheel tevreden. “Dit extra laagje lasagne zorgt ook voor verwarring.”

 1. Twee buitenlandse journalistes bekroond door VUB en ULB
  Brussel

  Twee buitenland­se journalis­tes bekroond door VUB en ULB

  De Wit-Russische onderzoeksjournaliste en dissidente Svetlana Aleksandrovna Alexievich en de gevangen genomen Chinese journaliste Zhang Zhan krijgen op maandag 3 mei, de werelddag van de persvrijheid, respectievelijk een eretitel uitgereikt door de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles. Het initiatief komt er omwille van Difference Day, het jaarlijkse evenement van de twee Brusselse universiteiten ter gelegenheid van de persvrijheid.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek