Jo Portois (links) en Timothy Rowies maakten maandagavond hun debuut in de Hoeilaartse gemeenteraad.
Volledig scherm
Jo Portois (links) en Timothy Rowies maakten maandagavond hun debuut in de Hoeilaartse gemeenteraad. © Dieter Nijs

Gemeenteraad telt twee andersvaliden

In Hoeilaart is maandagavond de eerste gemeenteraad met twee andersvaliden gehouden. Die vond in gemeenschapscentrum Felix Sohie plaats omdat er geen lift in het gemeentehuis is, waardoor rolstoelgebruiker Jo Portois (CD&V) niet in de vergaderzaal geraakt. Voor de dove Timothy Rowies (PRO Hoeilaart) was ook een tolk aanwezig.

0 reacties

 1. Bouw kinderdagverblijf ‘t Druifje valt pak duurder uit. “We moesten kiezen: doorgaan aan deze prijs, of helemaal opnieuw beginnen”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Bouw kinderdag­ver­blijf ‘t Druifje valt pak duurder uit. “We moesten kiezen: doorgaan aan deze prijs, of helemaal opnieuw beginnen”

  Geen 3 miljoen, maar liefst 4,2 miljoen euro: zoveel zal de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf ’t Druifje in Hoeilaart kosten. Een doorn in het oog van oppositiepartij CD&V, die het schepencollege enkele jaren geleden al waarschuwde dat het project onbetaalbaar zou worden. “Met een serieus gat in de begroting tot gevolg”, klinkt het bij CD&V. Het schepencollege erkent de cijfers, maar weerlegt ze ook (deels).
 2. Achter de schermen van het Von Karman Instituut dat voor 11 miljoen euro vernieuwd wordt: “Na meer dan zestig jaar relevanter dan ooit.”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Achter de schermen van het Von Karman Instituut dat voor 11 miljoen euro vernieuwd wordt: “Na meer dan zestig jaar relevanter dan ooit.”

  Wielerkampioenen fietsen zich in het zweet in de windtunnel en grote vliegtuigbouwers doen beroep op haar wetenschappers om hun toestellen zuiniger te laten vliegen. Het Von Karman Instituut in Sint-Genesius-Rode wordt de komende jaren voor 11 miljoen euro gerenoveerd. Maar weinigen weten wat zich achter de imposante gevel afspeelt. Wij trokken naar de rand van het Zoniënwoud voor een rondleiding van grote baas Peter Grognard. “Het ziet er niet altijd even flitsend uit maar hier worden bakens verzet op wetenschappelijk vlak”, zegt hij.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen