De turntoestellen in de sporthal van Hoeilaart zullen de komende tien dagen niet gebruikt worden door kinderen onder de 12 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De turntoestellen in de sporthal van Hoeilaart zullen de komende tien dagen niet gebruikt worden door kinderen onder de 12 jaar. © rv

Gemeente komt na één dag al terug op schrappen naschoolse activiteiten: “Sporten mag toch, maar alleen in schoolbubbels”

HoeilaartDaags nadat het schepencollege van Hoeilaart besliste om alle naschoolse activiteiten voor -12-jarigen stop te zetten door de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in die leeftijdscategorie komt het nu toch terug op die beslissing. Sporten mag wel nog, zij het alleen in de schoolbubbels. Maar is dat wel haalbaar voor de verenigingen? En wat vinden de ouders van die maatregel?

 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Deelfiets, -step, -scooter of -auto: wat is de beste keuze voor jou? Wij maken je wegwijs in aanbod in Brussel
  PREMIUM
  Brussel

  Deelfiets, -step, -scooter of -auto: wat is de beste keuze voor jou? Wij maken je wegwijs in aanbod in Brussel

  Steps, scooters, fietsen, auto’s én openbaar vervoer: het bos door de bomen zien als het op deelmobiliteit aankomt in het Brusselse is al even niet meer vanzelfsprekend. In dit stuk zetten we de belangrijkste spelers op een rij, zoomen we in op tarieven en regelgeving, abonnementen, cijfers en het ecovriendelijk plaatje. “De eerste steps waren wegwerpsteps, met een levensduur van vier maanden. Allesbehalve duurzaam dus”, weet Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen).
 2. Kwart minder zwarte verkeerspunten in Vlaams-Brabant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er eentje te veel”
  Halle-Vilvoorde

  Kwart minder zwarte verkeers­pun­ten in Vlaams-Bra­bant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er eentje te veel”

  Terwijl er in heel Vlaanderen de voorbije vier jaar maar liefst 113 zwarte verkeerspunten bij kwamen, daalde dat aantal in Vlaams-Brabant in diezelfde periode met 25 procent. Zo waren er in 2018 nog 31 zwarte verkeerspunten, dit jaar zijn het er nog 23. Daarvan bevinden er zich vijftien in Halle-Vilvoorde, het merendeel op de Brusselse ring. Lees meer over de zwarte punten in Vlaanderen in onze reeks.