Natuurpunt Druivenstreek wil dat de oude fabrieksgebouwen van Desbeck plaats maken voor overstroombaar gebied, maar de gemeente wil er een KMO-zone ontwikkelen.
Volledig scherm
Natuurpunt Druivenstreek wil dat de oude fabrieksgebouwen van Desbeck plaats maken voor overstroombaar gebied, maar de gemeente wil er een KMO-zone ontwikkelen. © Marc Baert

“Geen KMO-zone, maar overstroombare natuur op site Desbeck”: Natuurpunt wil dat gemeente plannen met fabrieksterrein wijzigt

HoeilaartNatuurpunt Druivenstreek vraagt het schepencollege van Hoeilaart via een open brief om de oude fabrieksgebouwen op de site Desbeck te vervangen door overstroombare natte natuur om zo lager gelegen gebieden van wateroverlast te besparen. De gemeente wil er echter een KMO-zone creëren en blijft bij dat idee. “Zeker omdat we 100 meter verderop al een groene, overstroombare belevingslong willen maken”, klinkt het.

 1. Elke dag een ander polsbandje nodig voor optredens, niet voor rommelmarkt: zo verloopt coronasafe Druivenfestival
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Elke dag een ander polsbandje nodig voor optredens, niet voor rommel­markt: zo verloopt coronasafe Druivenfes­ti­val

  Midden september is het centrum van Hoeilaart opnieuw het decor van het Druivenfestival. En dat festival zal grotendeels zoals vroeger – lees: voor de coronacrisis - verlopen. Alleen: wie toegang wil tot vijf aparte sites moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen en krijgt elke dag een ander bandje. Voor onder meer de rommel- en de jaarmarkt geldt dat niet. Wij geven een overzicht van de maatregelen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Veertig jaar geleden stonden André (77) en Mija (66) aan de wieg van De Gordel: “Al die duimspijkers van de Franstaligen, dat was onschatbare publiciteit”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode/Rand

  Veertig jaar geleden stonden André (77) en Mija (66) aan de wieg van De Gordel: “Al die duimspij­kers van de Franstali­gen, dat was onschatba­re publici­teit”

  Dat ze uit zouden groeien tot het grootste ééndagsevenement in Vlaanderen met meer bezoekers dan Rock Werchter? Niemand die het voorspeld had toen de eerste editie van De Gordel op de agenda kwam. Met 1.302 deelnemers moesten ze het toen doen. Gehéél toevallig een cijfer dat ook het jaartal van de Guldensporenslag vormt. “Een handig marketingtrucje”, klinkt het met de knipoog. Al waren het evenwel de Franstaligen die het event, dat toch het Vlaamse karakter van de Brusselse rand in de verf zette, onschatbare publiciteit bezorgden.