Het ecorecreaduct zal aan de bestaande spoorwegbrug gebouwd worden.
Volledig scherm
Het ecorecreaduct zal aan de bestaande spoorwegbrug gebouwd worden. © De Werkvennootschap

Ecorecreaduct moet te kleine verbinding voor zachte weggebruikers tussen station Groenendaal en Bosmuseum vervangen

HoeilaartDe Werkvennootschap start op maandag 2 augustus met de bouw van een ecorecreaduct over de Brusselse ring in Groenendaal. Die ‘groene’ brug moet de bestaande verbinding voor zachte weggebruikers tussen het station van Groenendaal en het Bosmuseum vervangen. De huidige brug is immers te klein voor het aantal gebruikers. De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren.

 1. Met flessen gooien en de buurt wakker houden: gemeente en jeugdhuis treden op tegen “rotte appels” die sfeer in en rond De Serre verzieken
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Met flessen gooien en de buurt wakker houden: gemeente en jeugdhuis treden op tegen “rotte appels” die sfeer in en rond De Serre verzieken

  Al enkele weken zorgt een groepje van een vijftal jongeren voor overlast in en rond jeugdhuis De Serre in Hoeilaart. De amokmakers weigeren om 1 uur – het verplichte sluitingsuur – huiswaarts te keren. Ze zorgen voor lawaaihinder en zijn verbaal agressief tegen het bestuur van De Serre. “Het is jammer dat ze ons positief project dwarsbomen.” Het jeugdhuis, de gemeente en de politie grijpen daarom in.
 1. Turnen kan vanaf eind 2023 in nieuwe gymhal: “Grote sprong met dubbele salto vooruit”
  Hoeilaart

  Turnen kan vanaf eind 2023 in nieuwe gymhal: “Grote sprong met dubbele salto vooruit”

  Vier jaar geleden was het nog ‘een optie’, maar nu heeft de gemeenteraad van Hoeilaart het licht op groen gezet voor de komst van een bovenlokale gymhal. Die moet eind 2023 klaar zijn. Niet alleen de Hoeilaartse turnclub De Gympies zal overigens gebruik maken van de gloednieuwe zaal, maar ook verenigingen uit omliggende gemeenten zijn welkom. “Deze gymhal zal onze club helpen groeien”, klinkt het bij De Gympies.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).