Het ecorecreaduct zal aan de bestaande spoorwegbrug gebouwd worden.
Volledig scherm
Het ecorecreaduct zal aan de bestaande spoorwegbrug gebouwd worden. © De Werkvennootschap

Ecorecreaduct moet te kleine verbinding voor zachte weggebruikers tussen station Groenendaal en Bosmuseum vervangen

HoeilaartDe Werkvennootschap start op maandag 2 augustus met de bouw van een ecorecreaduct over de Brusselse ring in Groenendaal. Die ‘groene’ brug moet de bestaande verbinding voor zachte weggebruikers tussen het station van Groenendaal en het Bosmuseum vervangen. De huidige brug is immers te klein voor het aantal gebruikers. De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren.

  1. Blaast eerste Koningsschieting sinds interbellum wipschieten in Terlanen nieuw leven in? “We willen er jaarlijkse traditie van maken”
    Terlanen

    Blaast eerste Konings­schie­ting sinds interbel­lum wipschie­ten in Terlanen nieuw leven in? “We willen er jaarlijkse traditie van maken”

    Wordt na padel wipschieten de nieuwe hype? Nadat de sport enkele maanden geleden terugkeerde in Tervuren, worden er komende zaterdag ook in Terlanen bij Overijse pijlen afgevuurd naar de koningsvogel. Met de Koningsschieting willen enkele lokale verenigingen het wipschieten nieuw leven inblazen, ruim 300 jaar na de oprichting van de Sint-Sebastiaansgilde. “We hopen er een jaarlijkse traditie van te kunnen maken.”