De winnaars van de Hoeilaartse Parel 2022.
Volledig scherm
De winnaars van de Hoeilaartse Parel 2022. © rv

Drukkerij, toneelkring en wandelclub winnen de Hoeilaartse Parel

HoeilaartToneelkring De Jonge Druivelaar, wandelclub ’t Beukenootje en drukkerij De Serrist hebben van de cultuurraad de Hoeilaartse Parel ontvangen.

 1. Van een fotozoektocht met kickbikes tot Horst Open Air: hier kan je komend weekend je zinnen verzetten in Brussel en de rand
  PREMIUM
  Brussel/De Ring/Pajottenland

  Van een fotozoek­tocht met kickbikes tot Horst Open Air: hier kan je komend weekend je zinnen verzetten in Brussel en de rand

  Heb je nog geen plannen voor komend weekend? Dan kan je misschien wel naar één van de volgende vijf activiteiten in Brussel en de Vlaamse Rand die wij voor jou geselecteerd hebben. Van een gigantisch mosselfestijn over een boerenkermis tot een originele zoektocht met kickbikes: met het mooie weer dat voorspeld wordt, blijf je toch niet gewoon thuis?
 2. INTERVIEW. Eric (57), de enige gambaboer van het land: “Sommige mensen zijn allergisch aan schaaldieren uit de winkel, maar niet aan de mijne”
  PREMIUM
  Ternat

  INTERVIEW. Eric (57), de enige gambaboer van het land: “Sommige mensen zijn allergisch aan schaaldie­ren uit de winkel, maar niet aan de mijne”

  Op het ruim 1 hectare grote domein van Eric De Muylder (57) zien wekelijks zowat een miljoen diertjes het levenslicht. De man kweekt als enige in ons land gamba’s of tijgergarnalen voor verkoop. “Het verschil met wat er in de winkels ligt, is hemelsbreed”, zegt Eric, die het groots ziet. “Ik mik op een tiental kwekerijen in ons land, om alle Belgen te laten proeven van mijn gamba’s.”