Oekraïense vluchtelingen die staan aan te schuiven op de Heizel.
Volledig scherm
Oekraïense vluchtelingen die staan aan te schuiven op de Heizel. © Marc Baert

Dit doet de gemeente Hoeilaart voor Oekraïense vluchtelingen: van opvang in voormalige crèche tot een ontmoetingsplek

HoeilaartDat er volgende week woensdag een informatieavond voor gezinnen die Oekraïense vluchtelingen willen opvangen komt, maakte Hoeilaart eerder al bekend, maar nu neemt de gemeente ook zelf initiatieven. Zo komen er opvangplaatsen op verschillende plekken en zullen kinderen onder meer bij de speelpleinwerking terecht kunnen.

 1. Vijf ervaren rotten uit de bouw lanceren internationaal adviesbureau: “Sector blijvend en positief veranderen door samenwerking en transparantie”

  Vijf ervaren rotten uit de bouw lanceren internatio­naal adviesbu­reau: “Sector blijvend en positief veranderen door samenwer­king en transparan­tie”

  Op donderdag 23 maart werd Inframara, een nieuw adviesbureau voor de bouwsector, boven het doopvont gehouden. Met Inframara willen vijf partners met jarenlange internationale ervaring klanten uit de bouwsector helpen bij het realiseren van complexe infrastructuurprojecten. Het bedrijf garandeert betere resultaten voor bouwbedrijven op het gebied van tijd, budget en kwaliteit door samenwerking te faciliteren vanaf de beginfase van een project.
  Brussel
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.