Archiefbeeld van Ludwig Lampaert. Hier met zijn bekroonde gin.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Ludwig Lampaert. Hier met zijn bekroonde gin. © Foto Nijs

Derde award voor Ghost in a Bottle: goud voor Bordeaux Cask Rum

HoeilaartVoor de derde keer in vier jaar tijd heeft Ludwig Lampaert van het Hoeilaartse Ghost in a Bottle een prijs gepakt met één van zijn alcoholische dranken. Ditmaal won hij met zijn Bordeaux Cask Rum goud in de categorie ‘Column still’ op de World Drinks Awards. “Dit geeft ons nóg meer zin om ervoor te gaan.”

 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
  PREMIUM
  Anderlecht

  REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

  Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”
 3. Onthaalmoeders stonden bijna op straat met hun 23 kindjes: “Paniek... Tot er een artikel verscheen in Het Laatste Nieuws!”
  PREMIUM
  Merchtem

  Onthaalmoe­ders stonden bijna op straat met hun 23 kindjes: “Paniek... Tot er een artikel verscheen in Het Laatste Nieuws!”

  Het leek een rampjaar te worden voor zussen Cirke (27) en Fake (30), en hun tante Sabrina (50). Tot eind april kregen ze om het pand van hun kinderopvang in Peizegem te verlaten en iets anders te zoeken. Een haast onmogelijke opdracht, leek het. Tot een artikel in Het Laatste Nieuws redding bracht. “We zitten nu misschien zelfs beter dan vroeger!” En dat laten de onthaalmoeders ook graag even zien.
 1. Voormalig Vlaams Parlementslid pas in april voor rechter voor vernietigen bewijsmateriaal in moordonderzoek
  Linkebeek, Brussel

  Voormalig Vlaams Parlements­lid pas in april voor rechter voor vernieti­gen bewijsmate­ri­aal in moordonder­zoek

  De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag het proces tegen voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot wegens vernietigen van bewijsmateriaal uitgesteld. De verdediging verzocht om uitstel gezien het dossier van de moord op Marc Dellea, dat gekoppeld aan deze zaak, nog in behandeling is bij het hof van beroep van Bergen. De zaak werd uitgesteld tot 25 april 2022.