Laurent Loits trekt de stekker uit De Serrist. Eind januari verschijnt de allerlaatste editie van het lokale krantje.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Loits trekt de stekker uit De Serrist. Eind januari verschijnt de allerlaatste editie van het lokale krantje. © Marc Baert

Coronavirus en hoge papierprijzen maken na 77 jaar einde aan De Serrist: “Emotioneel zwaar omdat grootvader krantje startte”

HoeilaartZijn grootvader liet op 3 januari 1945 de allereerste editie van De Serrist van de persen rollen, maar nu – bijna 77 jaar later – trekt kleinzoon Laurent Loits de stekker uit het lokale krantje. Op 27 januari zullen de inwoners van de Druivenstreek de allerlaatste editie ontvangen. “Door het coronavirus blijven de adverteerders weg, maar ook de verhoogde papierprijzen maken de toekomst van De Serrist onmogelijk”, klinkt het.

 1. Papa Sam (49) kan maandag eindelijk Zara Rutherford (19) in de armen sluiten na langste solovlucht: “Verrast door haar plannen? Ze zat al op haar 8ste achter de stuurknuppel”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Papa Sam (49) kan maandag eindelijk Zara Rutherford (19) in de armen sluiten na langste solovlucht: “Verrast door haar plannen? Ze zat al op haar 8ste achter de stuurknup­pel”

  Sam Rutherford (49) volgde de voorbije maanden dochter Zara op de voet. Morgen maandag schrijft ze geschiedenis, want dan landt ze als jongste vrouw ooit na een solovlucht om de wereld. “We hebben op alle mogelijke manieren contact gehouden en ik ben ook zelf twee keer tot bij haar gereisd”, zegt de fiere papa, die zich straks mag opmaken voor een nieuw avontuur. Want na zijn dochter van 19 heeft ook zoon Mack (16) wilde plannen...
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.