Automobilisten die uit de Victor Marchandstraat komen en de Frans Verbeekstraat op willen rijden, moeten een deel op het fietspad staan om te zien of er een fietser aan komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Automobilisten die uit de Victor Marchandstraat komen en de Frans Verbeekstraat op willen rijden, moeten een deel op het fietspad staan om te zien of er een fietser aan komt. © Marc Baert

CD&V vraagt dringende aanpak “erbarmelijke” weginfrastructuur: schepen belooft beterschap nadat werken ‘on hold’ stonden

Hoeilaart“De gemeente heeft de voorbije jaren amper geïnvesteerd in wegen en in voet- en fietspaden en dat is er duidelijk aan te zien.” Oppositiepartij CD&V hekelt de “erbarmelijke staat” waarin de weginfrastructuur in Hoeilaart verkeert en vraagt een dringende aanpak. Schepen Marc Vanderlinden (Open Vld) geeft toe dat enkele werken ‘on hold’ werden gezet, maar zegt dat er beterschap op komst is.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”
  PREMIUM
  Opwijk

  Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”

  2021 zal in het Opwijks collectief geheugen voor altijd verbonden zijn met de zware appartementsbrand in de Kloosterstraat. Acht dakappartementen gingen compleet verloren en in totaal raakten 34 flats van residentie Asbeekhof onbewoonbaar. Overmand door emoties liet een 92-jarige bewoonster het leven. Tientallen mensen stonden op straat. Afgelopen maand werden eindelijk nieuwe stappen gezet op de site, maar de weg is nog lang. Met Philippe Quinart (68), voorzitter van de Vereniging van Mede-eigenaars, blikken we terug op het afgelopen jaar, maar kijken we ook hoopvol naar de toekomst.