Met de slogan ‘Niets ingooien! Hier begint de zee’ willen de gemeente en Interrand inwoners aanmanen om geen afval in de rioolkolken te droppen.
Volledig scherm
Met de slogan ‘Niets ingooien! Hier begint de zee’ willen de gemeente en Interrand inwoners aanmanen om geen afval in de rioolkolken te droppen. © Baert Marc

Campagne ‘Niets ingooien! Hier begint de zee’ moet afval uit rioolputjes houden

‘Niets ingooien! Hier begint de zee.’ Die slogan werd de voorbije dagen bij een aantal rioolputjes in Hoeilaart met milieuvriendelijke verf geschreven. Daarmee willen de gemeente en afvalintercommunale Interrand de vervuiling van waterlopen via straatkolken tegengaan.

0 reacties

 1. Turnen kan vanaf eind 2023 in nieuwe gymhal: “Grote sprong met dubbele salto vooruit”
  Hoeilaart

  Turnen kan vanaf eind 2023 in nieuwe gymhal: “Grote sprong met dubbele salto vooruit”

  Vier jaar geleden was het nog ‘een optie’, maar nu heeft de gemeenteraad van Hoeilaart het licht op groen gezet voor de komst van een bovenlokale gymhal. Die moet eind 2023 klaar zijn. Niet alleen de Hoeilaartse turnclub De Gympies zal overigens gebruik maken van de gloednieuwe zaal, maar ook verenigingen uit omliggende gemeenten zijn welkom. “Deze gymhal zal onze club helpen groeien”, klinkt het bij De Gympies.
 2. Minister Gilkinet roept Brusselse, Vlaams-Brabantse en Waals-Brabantse burgemeester bijeen in dossier vliegroutes
  Brussel en Vlaamse rand

  Minister Gilkinet roept Brusselse, Vlaams-Brabantse en Waals-Brabantse burgemees­ter bijeen in dossier vliegrou­tes

  Op 30 september roept federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) de burgemeesters van Brusselse, Waals-Brabantse en Vlaams-Brabantse gemeente bij mekaar voor een overleg rond de vliegroutes. Ook Brussels Airport, het Brusselse gewest en een bemiddelaar zullen aan tafel zitten. Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) vreest een zoveelste “praatbarak”.