Olivier Dewit zamelde al een pak speelgoed, kledij en andere spullen in voor de mama en haar vijf kinderen die zondag getroffen werden door een brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Dewit zamelde al een pak speelgoed, kledij en andere spullen in voor de mama en haar vijf kinderen die zondag getroffen werden door een brand. © Marc Baert

Buren starten solidariteitsactie voor mama en vijf kinderen die zondag alles verloren in brand: “Mijn kleinschalig initiatief ontplofte meteen”

HoeilaartSpeelgoed, kledij, laptops, fietsen tot zelfs een volledige slaapkamer: heel wat Hoeilanders zijn de voorbije dagen bijzonder gul geweest om een mama en haar vijf kinderen die zondagmiddag nagenoeg alles verloren in een brand te helpen. Die hulp kwam er na een oproep van Olivier Dewit op sociale media. “Ik ben zelf verrast hoe hartverwarmend de Hoeilanders zijn”, klinkt het.

 1. Na brand vlak bij sportveld vraagt CD&V om terreintje te verplaatsen, gemeente wil naar eigen zeggen liever oorzaak aanpakken
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Na brand vlak bij sportveld vraagt CD&V om terreintje te verplaat­sen, gemeente wil naar eigen zeggen liever oorzaak aanpakken

  Oppositiepartij CD&V heeft het schepencollege van Hoeilaart gevraagd om het sportveldje op de Mariënparking te verhuizen naar de site van de sporthal. Die vraag komt er nadat jongeren kort na Nieuwjaar een nabijgelegen houten bank in brand staken. “De kans op overlast is kleiner aan de sporthal”, vindt CD&V. “We willen het probleem liever bij de oorzaak aanpakken”, aldus de gemeente.
 2. CD&V wil dat inwoners aan voordeeltarief in Begijntjesbad kunnen blijven zwemmen, gemeente bekijkt opties
  Hoeilaart

  CD&V wil dat inwoners aan voordeelta­rief in Begijntjes­bad kunnen blijven zwemmen, gemeente bekijkt opties

  Sinds maandag is het Begijntjesbad in Overijse opnieuw open voor het grote publiek. Maar na de renovatiewerken werden de prijzen er verhoogd met 62 procent. Voor scholen komt de gemeente Hoeilaart al tussen, maar CD&V wil dat het schepencollege er ook voor zorgt dat particulieren aan het voordeeltarief kunnen blijven zwemmen. De gemeente bekijkt op welke manier het de inwoners kan steunen.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis