Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput. © Marc Baert

BELOOFD IS BELOOFD. Komen er betaalbare woningen voor Hoeilanders? Krijgen burgers een budget van 25.000 euro? En wat met de infrastructuur voor zachte weggebruikers?

HoeilaartDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Hoeilaart, waar jongeren op zoek gaan naar een vaste stek in hun eigen gemeente en het sluipverkeer en overlast voor wrevel zorgen.

 1. Al drie keer verhuisd en ook witloof is er ontstaan. Ontdek hier 9 leuke weetjes over de Plantentuin van Meise
  PREMIUM
  meise

  Al drie keer verhuisd en ook witloof is er ontstaan. Ontdek hier 9 leuke weetjes over de Planten­tuin van Meise

  Wist je dat alle geelgerande sansevieria's ter wereld een ‘nazaat’ zijn van de plant in de Plantentuin in Meise? Het prachtige domein is dan ook niet zomaar een gigantische tuin vol planten waar je doorheen kunt wandelen. Je vindt er prachtige serres, diverse biotopen in een 92 hectare groot domein en archieven die tot de nok volgestouwd zijn. Wij gingen op stap met medewerkers Lander Blommaert, Koen Es en Manon Van Hoye en diepten 9 leuke weetjes op uit 225 jaar Plantentuin.
 2. Tervurenaar (43) ontwikkelt gezelschapsspel maar dat is alleen te koop in… Spanje: “Hoop dat het hier ook nog uit komt”
  Tervuren

  Tervuren­aar (43) ontwikkelt gezel­schaps­spel maar dat is alleen te koop in… Spanje: “Hoop dat het hier ook nog uit komt”

  ‘Camping Life’: zo heet het nieuwe gezelschapsspel van Jurgen Spreutels (43). Het vijfde ondertussen al. Maar in tegenstelling tot de vorige vier gezelschapsspelen van de Tervurenaar is ‘Camping Life’ (voorlopig) niet in ons land te koop, maar alleen in Spanje. “Hopelijk ontdekt een licentiehouder het spel zodat landgenoten het ook kunnen kopen”, aldus Jurgen.