CST
Volledig scherm
© CST

Bejaarde vrouw sterft bij woningbrand in Hoeilaart

HoeilaartIn de Hazendreef in Hoeilaart woedde er maandagavond een korte maar hevige brand. De 81-jarige Maddie Hobeck had een sigaret laten vallen in de woonkamer. Dat brandweer van Overijse vond het slachtoffer in de woning, maar hulp kon niet meer baten.

 1. Al tien jaar staat voormalig restaurant te verkommeren, maar binnenkort kan er opnieuw in getafeld worden: “Gelukkig komen er geen flats op”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Al tien jaar staat voormalig restaurant te verkomme­ren, maar binnenkort kan er opnieuw in getafeld worden: “Gelukkig komen er geen flats op”

  Sinds 2012 staat het gebouw in Hoeilaart waarin restaurant La Terrasse lange tijd onderdak had te verkommeren. Zes jaar geleden dreigde het pand in te storten en werd de omgeving afgesloten, maar nu is er toch een toekomst voor het gemeentelijk erfgoed. Zo wordt het pand dit jaar nog gerestaureerd, waarna er opnieuw in getafeld zal kunnen worden. “We hebben het van de sloop kunnen redden”, zegt buurtbewoner Thierry Goffin.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.