De toegang van de Terhulpensesteenweg naar de Charles Melottestraat in Hoeilaart wordt donderdagochtend afgesloten door werken.
Volledig scherm
De toegang van de Terhulpensesteenweg naar de Charles Melottestraat in Hoeilaart wordt donderdagochtend afgesloten door werken. © Google Maps

AWV vernieuwt asfaltlaag Terhulpensesteenweg: Charles Melottestraat één dag dicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt volgende week donderdag en vrijdag een asfaltlaag op de Terhulpensesteenweg in Hoeilaart, ter hoogte van de Charles Melottestraat. Daardoor zal de toegang tot die laatste straat donderdag een hele dag afgesloten zijn.

  1. Dialect verdwijnt steeds meer, dus verkopen vrienden kledij met Hoeilaartse uitspraken: “Ook sokken en telefoonhoesjes op komst”
    PREMIUM
    Hoeilaart

    Dialect verdwijnt steeds meer, dus verkopen vrienden kledij met Hoeilaart­se uitspraken: “Ook sokken en telefoon­hoes­jes op komst”

    ’t toet, ’t toet of staive aitsel: die opschriften zullen binnenkort vaak te lezen zijn op kledij in Hoeilaart. Olaf Galekop en Loïc Fiermans hebben namelijk zopas een webshop gelanceerd met onder meer T-shirts en truien met als opschrift typische uitspraken uit de druivengemeente. “Op die manier willen we ervoor zorgen dat de oude uitspraken niet vergeten worden nu het dialect steeds meer verdwijnt.”