Op de hoek van de Koldamstraat met de Albert Biesmanslaan moeten 93 flats komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de hoek van de Koldamstraat met de Albert Biesmanslaan moeten 93 flats komen. © Marc Baert

Al zeker 79 bezwaren tegen 93 flats in centrum, maar finale aantal nog niet gekend: “Gemeente kan dit niet negeren”

HoeilaartHet openbaar onderzoek rond het omstreden bouwproject op de hoek van de Koldamstraat met de Albert Biesmanslaan in Hoeilaart is afgerond. Hoeveel bezwaarschriften er exact ingediend werden is nog niet duidelijk, maar vast staat dat het om enkele tientallen gaat. “En die kan de gemeente niet zomaar links laten liggen”, vindt tegenstander Jan Montreuil. Burgemeester Tim Vandenput wil nog geen uitspraken doen zolang het dossier loopt.

 1. Niet langer 93 flats, maar wel 61 wooneenheden in centrum: “Hebben rekening gehouden met opmerkingen”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Niet langer 93 flats, maar wel 61 wooneenhe­den in centrum: “Hebben rekening gehouden met opmerkin­gen”

  Nadat projectontwikkelaar Odebrecht eerder dit jaar de vergunningsaanvraag voor de bouw van 93 flats in het centrum van Hoeilaart introk, werd nu een nieuwe aanvraag met 61 wooneenheden ingediend. De site van de carwash en De Serrist blijven (voorlopig?) gevrijwaard. “Hopelijk krijgen we nu wel vlot een vergunning zodat we de lange lijst van geïnteresseerde Hoeilanders aan een betaalbare flat kunnen helpen”, aldus de ontwikkelaar.
 2. Op bezoek bij Couture Meer, hofleverancier van het Belgische Koningshuis
  PREMIUM
  Ukkel

  Op bezoek bij Couture Meer, hofleveran­cier van het Belgische Konings­huis

  “Ik was zeer blij met het brevet,” zegt Meer. “Dat moet je op voorhand aanvragen, en nadien volgt er inspectie die komt kijken of alles naar wens is. Gelukkig was dat geval,” glundert hij. Meer leerde de stiel al van kindsbeen af. “Ik heb het maken en retoucheren van kledij meegekregen van mijn familie. Nadien heb ik voor verschillende couturiers gewerkt, waaronder in Italië. Daar heb ik veel opgestoken. Het is immers het land bij uitstek voor mode.” Uiteindelijke belande Meer in 1996 in België. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen zaak, Meer Couture, op de Waterloosesteenweg in Ukkel.
 3. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.