Archiefbeeld - Samen musiceren is belangrijk voor Feniks
Volledig scherm
Archiefbeeld - Samen musiceren is belangrijk voor Feniks © Christian Hennuy

Wil je een instrument leren spelen of deel uitmaken van een orkest? Jeugdband Feniks organiseert een open repetitie voor nieuwkomers

HoegaardenZou je graag een instrument leren bespelen? Of bespeel je al een instrument en zou je graag deel uitmaken van een orkest? Kom dan een kijkje nemen bij de open repetitie van Jeugdband Feniks op zondag 28 augustus, zodat je het nieuwe schooljaar muzikaal kan inzetten. 

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Frituur Walter kreeg overvaller over de vloer : “Zijn wapen kunnen afnemen en hem zonder buit de straat opgekregen”
  PREMIUM
  Tienen

  Frituur Walter kreeg overvaller over de vloer : “Zijn wapen kunnen afnemen en hem zonder buit de straat opgekregen”

  Voor friturist Walter Vits (60) en zijn laatste klanten was het woensdagavond even schrikken. Een man sloeg doodleuk het glas van de toegangsdeur stuk om zijn komst aan te kondigen om vervolgens de frituuruitbater te bedreigen en het geld te eisen. De ervaren frietjesbakker kon echter de man het wapen afhandig maken en de overvaller buiten werken. Niemand raakte gewond, de klanten kwamen er met de schrik vanaf. “Nadien hebben ze wel geen hap meer door de keel gekregen.”