De straat van beneden aan de kapel tot boven is omzeggens klaar
Volledig scherm
De straat van beneden aan de kapel tot boven is omzeggens klaar © Christian Hennuy

Werken in Hauthem gaan verder na de feestdagen

Tot 4 januari liggen de werken stil in Hauthem, het gehucht van Hoegaarden. De straat tussen de Sint-Catharinakapel en de cabine is omzeggens klaar. Na de vakantie wordt de volgende fase aangepakt.

 1. Bewoners woonzorgcentrum Den Boomgaard gevaccineerd: “In de oorlog wel veel erger meegemaakt dan zo’n prikje”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Bewoners woonzorg­cen­trum Den Boomgaard gevacci­neerd: “In de oorlog wel veel erger meegemaakt dan zo’n prikje”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Den Boomgaard in Glabbeek hebben vandaag een eerste vaccinatie gekregen. In totaal kregen 80 mensen een prik, van wie eentje in het ziekenhuis verblijft (niet coronagerelateerd, red.) en een andere, hij werd uitgerekend woensdag 99 jaar oud, weigerde het vaccin. Wij waren erbij en zagen hoe de meeste bewoners geen angst kenden en vooral blij waren met de inenting.
 2. Geen vaccinatiecentrum in Hangaar 44, burgemeesters van de eerstelijnszone kiezen voor Landen en Tienen zonder medeweten van Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans
  Glabbeek

  Geen vaccinatie­cen­trum in Hangaar 44, burgemees­ters van de eerste­lijns­zo­ne kiezen voor Landen en Tienen zonder medeweten van Glabbeeks burgemees­ter Peter Reekmans

  Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek reageert ietwat ontgoocheld op het nieuws dat de vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) in Landen en Tienen komen. Naar eigen zeggen beslisten de burgemeesters van de zone dit op een inderhaast samengeroepen online vergadering waarbij Reekmans niet aanwezig kon zijn en zich liet vervangen door een medewerkster. De burgemeester legt zich bij de beslissing neer maar blijft erbij dat de evenementenhal Hangaar 44 een beter alternatief was geweest.
 1. Meisjesstudentenclub Freya zet zich in voor Bram’s Foundation

  Meisjesstu­den­ten­club Freya zet zich in voor Bram’s Foundation

  Wendy Dupont en Gerrit De Cort uit Hoegaarden, de oprichters van Bram’s Foundation trokken naar Tienen, waar ze aan de Tiense koffiebranderij Dragon Roast Indra Smets ontmoetten. Zij is voorzitter van de meisjesstudentenclub Freya, actief in Tienen en omstreken. Freya heeft door de verkoop van verwenboxen 350 euro ingezameld voor Bram’s Foundation, en wil nu via Strava en Spotify de mensen nog meer bewustmaken voor de problematiek van kwetsbare jongeren.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie