Een dertigtal mensen kwamen voor de 4de maal actie voeren op het Gemeenteplein
Volledig scherm
Een dertigtal mensen kwamen voor de 4de maal actie voeren op het Gemeenteplein © Christian Hennuy

Voor vierde maal actie tegen psychisch leed jongeren

Voor de vierde zondag op rij zijn mensen samengekomen op het Gemeenteplein van Hoegaarden om aandacht te vragen voor het psychische leed van jongeren in deze coronatijden. 

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.
 1. Glabbeek investeert 585.000 euro in sportclubs met eigen terreinen: “We willen onze verenigingen alle kansen geven om te groeien”
  Glabbeek

  Glabbeek investeert 585.000 euro in sportclubs met eigen terreinen: “We willen onze verenigin­gen alle kansen geven om te groeien”

  De gemeente Glabbeek gaat de komende jaren 585.000 euro investeren in de plaatselijke sportclubs. Op voorstel van de Dorpspartij-meerderheid werd al een eerste schijf van 350.000 euro investeringssubsidies en renteloze leningen goedgekeurd voor sportclubs met eigen terreinen. “Nooit eerder werd in Glabbeek zo fors geïnvesteerd in sportinfrastructuur”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 2. Aaron Despeghel (90 punten) zegeviert zowel op Het Zeen Sterrebeek als in Tennifun bij de heren 2: “Een beetje van het goede te veel”
  tennis

  Aaron Despeghel (90 punten) zegeviert zowel op Het Zeen Sterrebeek als in Tennifun bij de heren 2: “Een beetje van het goede te veel”

  Vorig seizoen was Aaron Despeghel al een gevaarlijke klant in de tweede mannenreeks, getuige daarvan zijn twee toernooizeges. Maar nu hij zelf het maximum van 90 punten telt, lijkt hij nog moeilijker af te stoppen. Vorige zondag schreef hij op één en dezelfde dag zowel het toernooi van Het Zeen Sterrebeek als dat van Tennifun in Hoegaarden op zijn naam.