Volledig scherm

Vissers, hoed u voor de taalgrens!

HOEGAARDENDe taalgrens maakt soms rare kronkels. Aan de Grote Gete in Hoegaarden moeten de Grand-Pont vissers bijvoorbeeld uitkijken aan welke kant ze vissen. Vanaf half april is het immers verboden aan Vlaamse kant te vissen, terwijl het nog 14 dagen langer mag aan de Waalse kant.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Proefopstelling in de Gasthuisstraat
  Hoegaarden

  Proefop­stel­ling in de Gasthuis­straat

  In het voorjaar van 2023 starten de werken voor de aanleg van gescheiden riolering in Nerm, Brouwerij Loriersstraat en de Gasthuisstraat. In de periode van 28 november tot en met 11 december zal er, naar aanleiding van deze werken, een proefopstelling staan om de verkeersdrukte in de omliggende straten te monitoren. Gedurende deze periode is de rijrichting van het Kauterhof richting Gemeenteplein (zie plan). Op 24 januari 2023 om 20 uur vindt er op het gemeentehuis een infoavond plaats waarop de inwoners hun feedback kunnen geven.