Kerkhof Outgaarden (foto gemeente)
Volledig scherm
Kerkhof Outgaarden (foto gemeente) © RV

Vandalisme op begraafplaats

 1. Kauterhof even afgesloten

  Kauterhof even afgesloten

  Op 27 november tussen 9 en 13 uur is de Kauterhof, de kasseihelling tussen Hoegaarden en Hauthem, afgesloten voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van Kauterhof 16a staat er dan een kraan over heel de rijweg voor particuliere werken. Dit heeft dus niets te maken met de geplande rioleringswerken in Hauthem en langs de Kauterhof. Vanuit Hoegaarden centrum is Meldert bereikbaar via Klein Overlaar richting Tienen, Ooorbeek en de Waversesteenweg.. Vanuit Meldert is Hoegaarden centrum bereikbaar via de omgekeerde weg.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. 80 jaar geleden stortte in Outgaarden een RAF-vliegtuig neer waarbij de twee bemanningsleden sneuvelden
  PREMIUM

  80 jaar geleden stortte in Outgaarden een RAF-vlieg­tuig neer waarbij de twee bemannings­le­den sneuvelden

  In het teken van de jaarlijkse herdenking rond 11 november verdiepte Frank De Clerck zich in geschiedenis van de in 1940 in Outgaarden gesneuvelde Engelse RAF- piloten. Hij schreef hiervoor het Gemenebest aan, en kreeg de historiek van de Engelse bemanning die het leven liet bij het begin van WOII. De twee bemanningsleden zijn in Outgaarden begraven. Frank kreeg ook de geschiedenis van het 4de Smaldeel van de RAF toegestuurd.
 2. Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoonmaakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”
  PREMIUM
  Tienen

  Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoon­maakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met covidpatiënten, élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verplegers, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas