De Vrijheidsboom heeft meer ademruimte gekregen
Volledig scherm
De Vrijheidsboom heeft meer ademruimte gekregen © Christian Hennuy

Twee parkeerplaatsen opgeofferd om Vrijheidsboom te genezen

In Hoegaarden heeft de 35-jarige Vrijheidsboom op het Gemeenteplein een grotere standplaats gekregen. Dat was nodig want de boom is ziek omdat z’n wortels niet meer kunnen groeien. Nadat de gemeente ruimte maakte door de klinkers rond de standplaats te verwijderen, namen enkele boomverzorgers de ondergrond van de eik stevig onder handen. Daarbij gingen twee parkeerplaatsen verloren.

 1. Glabbeeks burgemeester Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme
  PREMIUM
  Glabbeek

  Glabbeeks burgemees­ter Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewe­gen­ac­ti­vist’ Marc Van Damme

  Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) heeft het gehad met de acties tegen de gemeente van ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme. Recent diende die een klacht in bij de gouverneur omdat de data van verslagen van zittingen over tenietgegane voetwegen niet juist bleken te zijn. “Nadat hij eerst zijn pijlen richtte op het college van burgemeester en schepenen tracht hij nu ook de administratie van de gemeente in diskrediet te brengen.” Van Damme van zijn kant vindt Reekmans’ kritiek onterecht.
 2. Stukje Parijs-Roubaix richting molen in Overlaar

  Stukje Pa­rijs-Rou­baix richting molen in Overlaar

  De weg van Klein Overlaar richting kleine molen of Celismolen wordt in de volksmond Molenstraat genoemd, maar de officiële naam is Klein Overlaar. De kasseiweg lijkt wel op een passage uit Parijs-Roubaix. Heel wat fietsers en wandelaars klagen hierover en Gewoon Wit oppositieraadslid Lucia Dotremont bracht dit aan op de gemeenteraadszitting. “De weg ligt in parkgebied samen met de molen en is beschermd. Wij kunnen daar weinig aan doen”, reageerde burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil