Etiket van Genieke 107
Volledig scherm
Etiket van Genieke 107 © Repro HCH

Toch nog een activiteit op Palmzondag: etiket van Genieke 107 wordt bekendgemaakt

De eerste ‘Geniekes’, een blond bier, zullen verkocht worden op 3 april door het Moutgaarden Brewing Team. Thans, op Palmzondag, wordt het nieuwe etiket getoond, met uiteraard het silhouet van Genieke Steenwinckel op. Meer kan er op dit ogenblik niet door corona. Ook vorig jaar gooide Corona al roet in het eten.

 1. Twee bestuurders betrapt onder invloed van drugs
  Tienen/Landen/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw

  Twee bestuur­ders betrapt onder invloed van drugs

  Een gecoördineerde gerechtelijke actie werd vrijdag gehouden in de politiezone. Deze actie draagt bij om op een ontradende manier op te treden naar potentiële daders van allerlei criminaliteitsvormen. Daarnaast werd er ook er ook gecontroleerd op alcohol, drugs en andere overtredingen in het verkeer. Er werd een grote controlepost in plaats gesteld en daarnaast waren er verschillende ploegen die patrouilleerden op het ganse grondgebied. Tijdens deze actie werden 109 voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werden twee processen-verbaal opgesteld inzake rijden onder invloed van drugs en een andere verkeersinbreuk.
 1. Zussen Yana en Daphne starten Plantenbieb : “Het gevolg van een uit de hand gelopen hobby...”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Zussen Yana en Daphne starten Planten­bieb : “Het gevolg van een uit de hand gelopen hobby...”

  Yana (23) en Daphne (25) Gelpkens uit Zuurbemde in Glabbeek hebben een zwak voor planten. Zelf stekken of zaadjes planten heeft voor hen nauwelijks nog geheimen. Maar hun passie zorgt ervoor dat hun huiskamer intussen wat te klein is geworden voor al dat groen. Anderzijds willen ze best nog wel andere planten ontdekken. Zo groeide het idee om hun eigen plantenbieb (een ruilkast voor kamerplanten) te openen. Sinds vandaag kan je “Plantenbieb YD” terugvinden in Zuurbemde 22.
 2. In Boutersem kan asbest nu ook aan de voordeur worden opgehaald
  Boutersem

  In Boutersem kan asbest nu ook aan de voordeur worden opgehaald

  De gemeente Boutersem zet samen met Ecowerf in op de huis-aan-huisophaling van asbest. “Heel wat oudere gebouwen hebben nog dakbedekking met asbest. Als je die verwijdert, moet dat met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Daarom hebben we een systeem opgezet waarbij de mensen niet alleen hun asbest veilig kunnen laten ophalen, maar ook gecoacht worden bij de verwijdering”, zegt schepen van Milieu Bart Dusart (CD&V).
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek