Yves Stouthuysen en Simone Christiaens waar vroeger het café was. Op de achtergrond het huidige Quattro, voormalige schrijnwerkerij van de fabriek, en daarachter ABInBev op de vroegere fabriekssite.
Volledig scherm
Yves Stouthuysen en Simone Christiaens waar vroeger het café was. Op de achtergrond het huidige Quattro, voormalige schrijnwerkerij van de fabriek, en daarachter ABInBev op de vroegere fabriekssite. © Kristien Bollen

"Sluiting fabriek brak mijn moeder"

HOEGAARDENHet einde van de Tiense Suikerraffinaderij in Hoegaarden, 30 jaar geleden, betekende ook het einde voor café 'Kalokke', dat vlakbij de fabriek lag. "Het café was mijn moeder haar leven. De sluiting van de fabriek heeft haar gebroken", zegt dochter Simone Christiaens.

 1. Dame met voorlopig rijbewijs verliest controle over haar wagen en laat ravage achter
  Hoegaarden

  Dame met voorlopig rijbewijs verliest controle over haar wagen en laat ravage achter

  Een 38-jarige dame uit Tienen reed donderdag rond 13.25 uur met haar Fiat in de Arthur Putzeysstraat in de richting van de Gasthuisstraat. De dame verloor echter de controle over haar stuur en reed met haar wagen tegen de zijgevel van een woning, vervolgens een zitbank en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verkeerspaal. De bestuurster beschikte over een voorlopig rijbewijs. Bij het incident raakte geen andere partij betrokken en raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen van het ongeval.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee