Yves Stouthuysen en Simone Christiaens waar vroeger het café was. Op de achtergrond het huidige Quattro, voormalige schrijnwerkerij van de fabriek, en daarachter ABInBev op de vroegere fabriekssite.
Volledig scherm
Yves Stouthuysen en Simone Christiaens waar vroeger het café was. Op de achtergrond het huidige Quattro, voormalige schrijnwerkerij van de fabriek, en daarachter ABInBev op de vroegere fabriekssite. © Kristien Bollen

"Sluiting fabriek brak mijn moeder"

HOEGAARDENHet einde van de Tiense Suikerraffinaderij in Hoegaarden, 30 jaar geleden, betekende ook het einde voor café 'Kalokke', dat vlakbij de fabriek lag. "Het café was mijn moeder haar leven. De sluiting van de fabriek heeft haar gebroken", zegt dochter Simone Christiaens.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Proefopstelling in de Gasthuisstraat
  Hoegaarden

  Proefop­stel­ling in de Gasthuis­straat

  In het voorjaar van 2023 starten de werken voor de aanleg van gescheiden riolering in Nerm, Brouwerij Loriersstraat en de Gasthuisstraat. In de periode van 28 november tot en met 11 december zal er, naar aanleiding van deze werken, een proefopstelling staan om de verkeersdrukte in de omliggende straten te monitoren. Gedurende deze periode is de rijrichting van het Kauterhof richting Gemeenteplein (zie plan). Op 24 januari 2023 om 20 uur vindt er op het gemeentehuis een infoavond plaats waarop de inwoners hun feedback kunnen geven.