Nog geen concrete plannen voor het orgel in de Sint-Gorgoniuskerk
Volledig scherm
Nog geen concrete plannen voor het orgel in de Sint-Gorgoniuskerk © Christian Hennuy

Restauratie Sint-Gorgoniusorgel nog niet voor morgen

Op de jongste gemeenteraadszitting in Hoegaarden stond de goedkeuring van het meerjarenplan van de kerkfabriek Sint-Catharina Hoegaarden geagendeerd. Daarin niets over een mogelijke restauratie van het Sint-Gorgoniusorgel. “Het zal via de gemeente gebeuren, niet via de kerkfabriek”, stelde burgemeester Jean-Pierre Taverniers. (CD&V)

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Inbrekers maken... 20 euro kleingeld buit
  Hoegaarden

  Inbrekers maken... 20 euro kleingeld buit

  De bewoners van een huis in de Bleystraat in Hoegaarden stelden bij hun thuiskomst maandag rond 18.50 uur vast dat er ingebroken was. De daders forceerden een raam van de keuken om de woning binnen te dringen. Het gelijkvloers en bovenverdieping werden grondig doorzocht, kasten en lades werden leeggehaald. Op het eerste gezicht werd er enkel wat kleingeld ter waarde van ongeveer 20 euro gestolen uit een jaszak. De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders.
 2. Welke is de rijkste club van Hoegaarden: de hockeyclub of de voetbalclub?
  PREMIUM

  Welke is de rijkste club van Hoegaarden: de hockeyclub of de voetbal­club?

  Op de gemeenteraad in Hoegaarden rees de vraag waarom twee financieringsdossiers voor twee grote clubs in Hoegaarden anders aangepakt worden. Zo zal er aan de hockeyclub in Hoegaarden een waarborg verleend worden voor een lening van 643.000 euro, terwijl aan SC Out-Hoegaarden een renteloze lening van 450.000 euro wordt verleend. Voor de hockeyclub gaat het om de heraanleg van het terrein en een nieuw half terrein, terwijl de voetbalclub de kleedkamers en de kantine gaat vernieuwen. Betekent dit dat de hockeyclub er financieel beter voorstaat dan de voetbalclub?
 3. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg