Secretaris Jean Stienen en voorzitter Philippe Smets aan hun visvijver.
Volledig scherm
Secretaris Jean Stienen en voorzitter Philippe Smets aan hun visvijver. © Foto Bollen

Regen maakt vijver weer gezond

HOEGAARDENDe Grand-Pont Vissers die op de Grote Gete vissen en op de daarnaast gelegen visvijver van de gemeente Hoegaarden, hebben mogelijk een geval van botulisme, een dodelijke ziekte voor eenden, gehad. "Maar dat is nu voorbij, er zijn zelfs geen eenden meer op onze vijver", zegt voorzitter Philippe Smets.

 1. Landen dooft openbare verlichting ‘s nachts vanaf 1 december
  Landen

  Landen dooft openbare verlich­ting ‘s nachts vanaf 1 december

  Het energieprijzendebat is actueler dan ooit. Ook voor lokale besturen wordt de druk op de meerjarenplanning enorm. Zo betaalde Landen bijvoorbeeld in 2021 ongeveer 130.000 euro voor de straatverlichting, terwijl de kosten voor 2022 op 465.000 euro worden geraamd. Landen neemt maatregelen om de toenemende energiekosten aan te passen. De gemeente zal vanaf 1 december de lichten doven tussen 23 uur en 5 uur, behalve vrijdag- en zaterdagnacht.
 2. 68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknapbeurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”
  Glabbeek

  68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknap­beurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”

  Zo goed als de volledige gemeente Glabbeek zal in de komende acht jaar volledig vernieuwd zijn. Maar liefst 68 van de 70 straten die het dorp telt zullen tegen 2030 helemaal opgelapt zijn. Glabbeek telt voor deze omvangrijke oplapwerken 30 miljoen euro neer, maar kan bovendien rekenen op een subsidie van 22 miljoen euro. “Door de plannen over meerdere jaren te spreiden, kunnen we bovendien de hinder tot een minimum beperken”, verzekert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).