De pastorie van Outgaarden.
Volledig scherm
De pastorie van Outgaarden. © Christian Hennuy

Petitie voor het behoud van pastorie

Het Dorpscomité van Outgaarden is gestart met een petitie om de pastorie te behouden. Op de gemeenteraad was gesuggereerd dat de pastorie zou verkocht worden om de kosten aan de kerk te betalen. “Maar als de pastorie weg is, is het gedaan met de activiteiten van het Dorpscomité”, zegt Jean-Luc Keleman, een van de leden van het comité.

0 reacties

  1. Onze reporter draait een dagje mee in het vaccinatiecentrum: “Een goed geoliede machine waar plaats, tijd en geduld is voor iedereen”
    PREMIUM
    Tienen

    Onze reporter draait een dagje mee in het vaccinatie­cen­trum: “Een goed geoliede machine waar plaats, tijd en geduld is voor iedereen”

    De levering van de vaccins gebeurt intussen veel frequenter dan eerst. De meeste vaccinatiecentra, waaronder ook dat van Tienen, draaien op volle kruissnelheid. De jongere risicopatiënten mogen nu voor hun eerste prik langsgaan, de oudere bevolking al voor hun tweede. Dagelijks komen hier zo’n 1.500 inwoners van Tienen, Hoegaarden, Zoutleeuw, Glabbeek en Kortenaken over de vloer. Ongetwijfeld een hele organisatie, want kan dat wel allemaal op een veilige manier? Nieuwsgierig als ik ben, kroop ik voor jullie in de huid van een medewerker en ging ik er een handje helpen. Het is zeker niet de bedoeling om iemand te overtuigen van een vaccin, iedereen is vrij in zijn keuze. Al zie ik het persoonlijk als de enige uitweg naar onze vrijheid.