Overal betonblokken en paaltjes

“In de oorspronkelijke plannen van de Doelstraat en de doortocht door Hoegaarden stonden overal paaltjes. Ik had altijd gedacht dat de Hoegaardiers voldoende discipline zouden hebben om niet op de voetpaden te parkeren, maar het lukt niet. We gaan nu overal waar men niet juist parkeert paaltjes én betonblokken plaatsen”, zo reageerde burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) op de vraag van oppositieraadslid Herwig Princen (Gewoon Wit) hoe het beleid het voetpad-parkeren wil ontmoedigen.

0 reacties

 1. Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaargestoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatiecentrum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”
  PREMIUM
  Tienen/Linter

  Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaarge­stoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatie­cen­trum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”

  De heropening van de horeca.... Zal het mogen op de vooropgestelde datum van 1 mei ? Hoewel het voor zowat iedereen nog een groot vraagteken is, lopen de reservaties bij Villa Torre in Linter volop binnen. Een stormloop. Intussen is men volop met verbouwingswerken bezig aan het terras, want heel wat mensen vragen bij de reservatie om net dààr een plekje te hebben. Ook de zoektocht naar extra personeel is bezig, want tijdens de week zullen de plaatsen eveneens volzet zijn. Intussen is Sabrina Pijpops (46) aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.
 2. Stukje Parijs-Roubaix richting molen in Overlaar

  Stukje Pa­rijs-Rou­baix richting molen in Overlaar

  De weg van Klein Overlaar richting kleine molen of Celismolen wordt in de volksmond Molenstraat genoemd, maar de officiële naam is Klein Overlaar. De kasseiweg lijkt wel op een passage uit Parijs-Roubaix. Heel wat fietsers en wandelaars klagen hierover en Gewoon Wit oppositieraadslid Lucia Dotremont bracht dit aan op de gemeenteraadszitting. “De weg ligt in parkgebied samen met de molen en is beschermd. Wij kunnen daar weinig aan doen”, reageerde burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).
 1. Glabbeeks burgemeester Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme
  PREMIUM
  Glabbeek

  Glabbeeks burgemees­ter Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewe­gen­ac­ti­vist’ Marc Van Damme

  Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) heeft het gehad met de acties tegen de gemeente van ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme. Recent diende die een klacht in bij de gouverneur omdat de data van verslagen van zittingen over tenietgegane voetwegen niet juist bleken te zijn. “Nadat hij eerst zijn pijlen richtte op het college van burgemeester en schepenen tracht hij nu ook de administratie van de gemeente in diskrediet te brengen.” Van Damme van zijn kant vindt Reekmans’ kritiek onterecht.
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"