Oude Celisbrouwerij wordt Community centrum

HOEGAARDENIn februari 2016 werd de eerste Celisbrouwerij aan de Vroentestraat uitgebroken. Ze werd later dat jaar naar Austin Texas getransporteerd, waar het een museumfunctie zal krijgen in de nieuwe Celis Brewery.

 1. Gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0

  Gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootge­meen­ten voor SAVE 2.0

  Glabbeek was op initiatief van Dorpspartij-gemeenteraadslid Simon Vandermeulen al de eerste gemeente in Vlaams-Brabant die eind 2013 het charter Samen Actief voor Veilig Verkeer (SAVE) van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ondertekende. Met dit charter worden deelnemende gemeentebesturen aangezet om initiatieven te nemen die vooral de verkeersveiligheid voor kinderen bevorderen. Vandaag is Glabbeek opnieuw één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0.
  Glabbeek
 2. TikTok ook verboden in lokaal bestuur Tielt-Winge
  PREMIUM

  TikTok ook verboden in lokaal bestuur Tielt-Win­ge

  Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) ontving eerder deze maand een elektronisch bericht van viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) waarbij deze hem meldt dat een recent advies van de Staatsveiligheid en het Centrum voor Cybersecurity (CCB) aangeeft dat we er goed aan doen om TikTok te verwijderen van alle telefoons die professioneel gebruikt worden bij de overheidsdiensten. Tielt-Winge verbiedt het gebruik van de app op werkgsm’s nu ook, zowel voor werknemers van de gemeente als het OCMW.
  Tielt-Winge
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.