Ditmaal werd de actie muzikaal ondersteund.
Volledig scherm
Ditmaal werd de actie muzikaal ondersteund. © Christian Hennuy

Opnieuw actie rond psychische lijden van jongeren op Gemeenteplein

HoegaardenVoor de tweede zondag op rij kwamen mensen op het Gemeenteplein van Hoegaarden actie voeren om aandacht te vragen voor het psychische leed van jongeren in deze coronatijden. Vorige week waren er 58 actievoerders, ditmaal kwamen een 40-tal mensen opdagen, maar was er ook voor het eerst begeleiding met muziek. Het is de bedoeling elke zondag om 11 uur actie te voeren, tot het beleid reageert.

 1. Oppositieraadslid Herwig Princen bevraagt burgemeester over knelpunten op schoolroutes
  Hoegaarden

  Oppositie­raads­lid Herwig Princen bevraagt burgemees­ter over knelpunten op schoolrou­tes

  “De Vlaamse overheid investeert in verkeersveilige schoolroutes. De school- of fietsroute van huis naar school is niet altijd en overal even veilig. Minister Lydia Peeters wil niet enkel de schoolomgeving, maar nu ook de schoolroutes aanpakken”, zo leidde Gewoon Wit oppositieraadslid Herwig Princen zijn betoog in, om te weten te komen of de gemeente Hoegaarden de knelpunten op schoolroutes al had overgemaakt aan de Minister.
 2. Voorzitter Glabbeekse hondenschool GHS vreest voor trouwe viervoeters die tijdens pandemie in huis werden gehaald: “Wat als baasjes straks weer werken gaan en beseffen dat ze eigenlijk geen tijd hebben?”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Voorzitter Glabbeekse honden­school GHS vreest voor trouwe viervoe­ters die tijdens pandemie in huis werden gehaald: “Wat als baasjes straks weer werken gaan en beseffen dat ze eigenlijk geen tijd hebben?”

  De Glabbeekse hondenschool GHS bestaat dit jaar precies 25 jaar, maar ook zij zullen het voorlopig zonder feest moeten stellen door de coronamaatregelen. Wij hadden een babbel met voorzitter Erwin Vanlangendonck (46), die er net niet van bij het begin bij is en zelf drie honden heeft. Hij deelt zijn geheimen over hoe je een hond kan laten luisteren tijdens de wandeling, maar uit ook zijn bekommernissen over de pandemie en het gevolg ervan voor sommige trouwe viervoeters.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden