Gwendoline Beuserie voor Den Venetiaen op het Gemeenteplein
Volledig scherm
Gwendoline Beuserie voor Den Venetiaen op het Gemeenteplein © Christian Hennuy

Op zoek naar fotografen voor eerbetoon aan de horeca en evenementensector

Gwendoline Beuserie (36) uit Hoegaarden is één van de drijvende krachten achter het initiatief van Jo de Groote, een fotograaf uit Boom, om een eerbetoon te brengen aan de horeca en de evenementensector, via een website en Facebookpagina. “De bedoeling is om in beeld te brengen hoeveel mensen er door deze pandemie technisch werkloos zijn. We zijn niet tegen de maatregelen die genomen zijn, maar willen gewoon een eerbetoon en morele steun brengen aan de getroffen mensen”, vertelt Gwendoline.

 1. Jeugdhuis de Klup 10 jaar na de verhuis naar de Tiensestraat

  Jeugdhuis de Klup 10 jaar na de verhuis naar de Tiense­straat

  Op 12 februari is het exact 10 jaar geleden dat jeugdhuis ‘de Klup’ in Hoegaarden van de Doelstraat naar de Tiensestraat aan de sporthal verhuisde. Het jeugdhuis viert dit jaar de 55ste verjaardag, maar door corona verlopen de activiteiten al een tijdje in mineur. Deze week worden er bij de mensen aan huis wel Valentijnboxen geleverd, maar het is toch wachten op de versoepelingen om de activiteiten te kunnen hervatten. “In 2020 maakten we een vervelend jaar mee. Vanaf de eerste lockdown tot begin oktober waren we dicht. En toen we na de verbouwingen open gingen in oktober, moesten we twee weken later weer sluiten”, zegt voorzitter Kim Hennuy.
 2. Inbrekers maken... 20 euro kleingeld buit
  Hoegaarden

  Inbrekers maken... 20 euro kleingeld buit

  De bewoners van een huis in de Bleystraat in Hoegaarden stelden bij hun thuiskomst maandag rond 18.50 uur vast dat er ingebroken was. De daders forceerden een raam van de keuken om de woning binnen te dringen. Het gelijkvloers en bovenverdieping werden grondig doorzocht, kasten en lades werden leeggehaald. Op het eerste gezicht werd er enkel wat kleingeld ter waarde van ongeveer 20 euro gestolen uit een jaszak. De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"