De werken aan het dak zijn gestart
Volledig scherm
De werken aan het dak zijn gestart © Christian Hennuy

Ondanks dakwerken kan bloedgeven ongehinderd plaatsvinden

Op dit ogenblik wordt het dak van de sporthal van Hoegaarden vernieuwd. Hoewel het dak op sommige plaatsen open ligt, zal men er weinig van merken aan de binnenkant, want de houten binnenbekleding blijft behouden. Binnenin blijven activiteiten steeds mogelijk, zoals vandaag het bloedgeven.

 1. Glabbeek maakt vanaf 2022 afvalcontainerpark (quasi) gratis: “Nieuw wapen in strijd tegen sluikstort”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Glabbeek maakt vanaf 2022 afvalcon­tai­ner­park (quasi) gratis: “Nieuw wapen in strijd tegen sluikstort”

  Na een marktonderzoek over de gemeentelijk afvalophaling en de uitbating van het afvalcontainerpark - met als doel de afvalfactuur te kunnen laten dalen - besliste het gemeentebestuur van Glabbeek om de komende jaren bij Ecowerf aangesloten te blijven. “Het gaat over een contract van 18 jaar, van ruim 3 miljoen euro, maar we worden wel de eerste gemeente in de regio die aangesloten is bij Ecowerf en het gemeentelijk afvalcontainerpark quasi gratis maakt voor alle inwoners als nieuw wapen in de strijd tegen sluikstorten”, zegt burgemeester Peter Reekmans.
 2. Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”
  PREMIUM
  Lubbeek-Tienen

  Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

  Het trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas