Gemeenteraadslid Stefke Puttemans, burgemeester Jean Pierre Taverniers en schepen Filip Havet aan de picknicktafel.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Stefke Puttemans, burgemeester Jean Pierre Taverniers en schepen Filip Havet aan de picknicktafel. © repro bollen

Nieuwe picknicktafel in het park van Hoegaarden

HoegaardenIn het park van Hoegaarden kunnen rolstoelgebruikers voortaan gebruik maken van een inclusie picknicktafel. Even tot rust komen, gezellig een babbeltje doen, een hapje en drankje nuttigen. Dat kan aan picknicktafels, als ze inclusief zijn. 

 1. Realisatie van postrevalidatiecentrum in amper 40 dagen
  PREMIUM
  Glabbeek

  Realisatie van postrevali­da­tie­cen­trum in amper 40 dagen

  De opbouw van het pop-up postrevalidatiecentrum is momenteel volop bezig en wordt opgetrokken in een nieuw gebouw dat binnen in een oude legerloods op het gemeentelijk domein van Glabbeek opgebouwd wordt. Deze pop-up zal op amper 40 dagen gerealiseerd worden, waardoor de opening al gepland is tegen eind mei. In 1987 kocht de gemeente Glabbeek dit oud militair domein aan, maar tot 2013 gebeurde hier amper iets mee, stond het praktisch leeg en was het al jarenlang aan het verkommeren.
 2. Brandweermannen uit Landen dopen zich om tot kalendermodellen: “In België kampt ons beroep nog met een imagoprobleem”
  PREMIUM
  Landen

  Brandweer­man­nen uit Landen dopen zich om tot kalendermo­del­len: “In België kampt ons beroep nog met een imagopro­bleem”

  Ondanks het bewogen jaar doen Freek Cornelis (43) en zijn collega’s van Brandweer Landen er alles aan om er nog een succesvol kalenderjaar van te maken. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want dit najaar willen de brandweermannen in fysieke topconditie op een kalender prijken om te verkopen. Een deel van opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. Ondertussen verspreidt het nieuws zich als een lopend vuur en voor de verandering laten de brandweermannen betijen. “Alle positieve reacties vormen onze drijfveer, want anders denk ik niet dat we dit zouden volhouden”, vertelt Freek.