Medewerkers aan het brouwproject 'Moutgaarden, met Kris Hendrickx in het midden en Yves Willems rechts.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers aan het brouwproject 'Moutgaarden, met Kris Hendrickx in het midden en Yves Willems rechts. © Christian Hennuy

Na knutselen met ketel, motor van ruitenwissers en negen verschillende pogingen: ‘Clementus’ bier van Moutgaarden komt eraan

Volgende zaterdag is er in Hoegaarden de internationale Gambrinus ruilbeurs voor bierattributen, maar verzamelaars zullen er vergeefs zoeken naar de ‘Clementus’. “Wij zullen ons nieuw bier Clementus pas over twee weken lanceren. Met ons project ‘Moutgaarden’ willen we Outgaarden op de bierkaart plaatsen. Het bier werd echter ontwikkeld in de garage van mijn ouderlijk huis in Oplinter, als een familieactiviteit, maar wordt uiteraard gebrouwen in een professionele brouwerij”, vertelt Yves Willems, samen met Kris Hendrickx de initiatiefnemer. 

0 reacties

  1. Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtreding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”
    PREMIUM
    Glabbeek

    Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtre­ding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”

    Op voorstel van de Dorpspartijmeerderheid wordt het gemeentelijk afvalcontainerpark vanaf 1 januari 2022 quasi gratis gemaakt voor alle afvalfracties. Daarmee heeft de gemeente als doel de strijd tegen sluikstorten op te drijven. Maar op de gemeenteraad van 10 juni zal er ook een nieuwe gemeentelijke regelgeving goedgekeurd worden die de boetes voor sluikstorten in Glabbeek fors zal verhogen in de toekomst. Na goedkeuring van dit reglement zal de kost voor eender welke vorm van sluikstorten aan overtreders minimaal 912,20 euro per inbreuk gaan kosten.