De Grand Cruzaal waar de gemeenteraad in georganiseerd wordt
Volledig scherm
PREMIUM
De Grand Cruzaal waar de gemeenteraad in georganiseerd wordt © Christian Hennuy

N-VA dient klacht in tegen gemeentebestuur omdat ze fysieke gemeenteraad organiseren

De N-VA-fractie van Hoegaarden heeft klacht ingediend tegen het gemeentebestuur bij het Agentschap van Binnenlands Bestuur. “Het bestuur weigerde sinds november vorig jaar om de gemeenteraden digitaal te organiseren. Dit maakt dat wij als raadsleden gedwongen worden om een fysieke vergadering bij te wonen, anders maken wij onze eigen fractie monddood.”

 1. Boutersem in de bres voor bejaard koppeltje dat alles kwijtraakte in woningbrand: “Sommige mensen zijn zelfs naar de winkel gereden om nieuwe kleren te kopen”
  PREMIUM
  Boutersem

  Boutersem in de bres voor bejaard koppeltje dat alles kwijtraak­te in woning­brand: “Sommige mensen zijn zelfs naar de winkel gereden om nieuwe kleren te kopen”

  Er gaat een golf van solidariteit door Boutersem, en die is gericht aan Jeanne (86) en Miel (89) uit deelgemeente Vertrijk. Het bejaarde koppel is sinds het weekend immers alles kwijt nadat er zondagavond een zware brand uitbrak in hun huis in de Brugstraat. Het mag een wonder heten dat ze er zelf nog zijn, en dat hebben ze te danken aan enkele alerte buren die hen uit hun brandende huis haalden. Hun verhaal laat de gemeente niet onberoerd, en er werd dan ook al heel wat ingezameld om het koppeltje te helpen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op