De eigenzinnige carpaccio als voorgerecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De eigenzinnige carpaccio als voorgerecht. © Bollen

LEKKER LOKAAL. Bistro GAAR: Van deze jonge kok gaan we nog veel horen

HoegaardenAan de Tiensestraat in Hoegaarden opende Sango Piersoul vorig jaar net voor de eerste lockdown de deuren van zijn restaurant. Door de gekende omstandigheden werkt de jonge kok noodgedwongen met takeaway. Niet meteen de ideale manier om je nieuwe restaurant te promoten. Wij gingen proeven. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Tom Soetaers en SC Hoegaarden-Outgaarden hopen leider Kampenhout het vuur aan de schenen te leggen: “We zullen onze momenten moeten pakken”
  voetbal eerste provinciale

  Tom Soetaers en SC Hoegaarden-Outgaarden hopen leider Kampenhout het vuur aan de schenen te leggen: “We zullen onze momenten moeten pakken”

  In eerste provinciale is SC Hoegaarden-Outgaarden aan een prima campagne bezig. Met achttien punten uit elf wedstrijden draait het team van coach Tom Soetaers momenteel rustig mee in de linkerkolom, maar de concurrentie in de middenmoot is enorm. Er kan dus voor Nieuwjaar toch nog maar best iets gesprokkeld worden.
 2. Bekijk vanaf nu elke dag de knotsgekke avonturen van Dag Sinterklaas in Hoegaarden
  PREMIUM
  Hoegaarden

  Bekijk vanaf nu elke dag de knotsgekke avonturen van Dag Sinter­klaas in Hoegaarden

  De Sint en zijn Roetpieten kwamen eind september al eens op vakantie in Hoegaarden. Een welverdiende vakantie was het eigenlijk, maar de Pieten, en ook de Sint, hadden af en toe wat nood aan actie. Zo namen ze enkele filmpjes op die vanaf nu tot op de verjaardag van de Sint op 6 december, iedere dag te zien zijn op sociale media. Leuk detail: elke aflevering duikt er wel een BH (bekende Hoegaardier of een BV (bekende Vlaming) in op.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.