De leerlingen van het 5de leerjaar op zoek naar zwerfvuil in Klein Overlaar.
Volledig scherm
De leerlingen van het 5de leerjaar op zoek naar zwerfvuil in Klein Overlaar. © HCH

Leerlingen Mariadal maken straten zwerfvuilvrij

Vrije Basisschool Mariadal heeft vrijdag de strijd met zwerfvuil aangebonden. De kinderen trokken de straat op om rommel op te ruimen, en trekken die actie nog door tot 12 oktober.

0 reacties

 1. Einddatum voor vaccinatiecentrum Tienen zoek, maar medewerkers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”
  Tienen/Hoegaarden/Glabbeek/Boutersem/Kortenaken

  Einddatum voor vaccinatie­cen­trum Tienen zoek, maar medewer­kers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”

  Mensen geboren tussen 1955 en 1960 hebben hun uitnodiging intussen in de bus. Indien niet, volgt die één van de komende dagen. Vervolgens zullen ook jongeren mensen hun uitnodiging krijgen. Met andere woorden, ook hier stijgt de ‘boosterprikkoorts’ en wil men zo snel als mogelijk is, zoveel mogelijk mensen bun booster geven. In september zag het er nog naar uit dat het vaccinatiecentrum half oktober de deuren kon sluiten, maar helaas. Geen nood, de medewerkers zijn gemotiveerder dan ooit.
 2. ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Helikopter­bruid en ex krijgen respectie­ve­lijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpar­tij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

  Kristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.
 1. Suikerrock blijft in suikerstad Tienen, én verhuist naar Bietenplein achter... suikerfabriek: “Terrein is vijf keer groter, makkelijker bereikbaar én er komen attracties ook!”
  PREMIUM
  Tienen

  Suikerrock blijft in suikerstad Tienen, én verhuist naar Bieten­plein achter... suikerfa­briek: “Terrein is vijf keer groter, makkelij­ker bereikbaar én er komen attracties ook!”

  De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel: Suikerrock blijft in Tienen! De volgende editie - hopelijk die van 2022 - zal zelfs verhuizen naar Het Bietenplein achter... de Tiense Suikerraffinaderij. Een gedroomd huwelijk tussen dé uithangborden van suikerstad Tienen, dat bovendien ruimte biedt aan extra nieuwigheden. “De puzzelstukjes vallen eindelijk weer helemaal in elkaar”, is organisator Walter Kestens enthousiast.