Van links naar rechts stellen Hilde Vanhove, Jana Arns, Dominique Genin, Jan Scholiers , Steven Palmen en Eddy Verloes hun werken tentoon in de oude pastorie van eigenares Nikki Huts (uiterst rechts op de foto). Danielle Matthys ontbreekt op de foto maar toont er ook haar creaties.
Volledig scherm
Van links naar rechts stellen Hilde Vanhove, Jana Arns, Dominique Genin, Jan Scholiers , Steven Palmen en Eddy Verloes hun werken tentoon in de oude pastorie van eigenares Nikki Huts (uiterst rechts op de foto). Danielle Matthys ontbreekt op de foto maar toont er ook haar creaties. © Dirk Desmet

Kunstenaarscollectief exposeert op tentoonstelling Perdu/Retrouvé in Hoegaarden

Na een geslaagd openingsweekend op 5 en 6 september kan je de volgende twee weekends (12-13 en 19-20 september) in de pastorie van Meldert (Hoegaarden) nog gaan genieten van de tentoonstelling ‘Perdu/Retrouvé’. Ook kunstfotograaf Eddy Verloes uit Boutersem exposeert er zijn werken en stelt er bovendien zijn nieuwste foto- en gedichtenboek “Zeezuchten” voor.

 1. RESTOTIP De Beekhoeve: brasserie serveert klassiekers op eigenzinnige wijze met mediterraanse invloeden
  PREMIUM
  Landen

  RESTOTIP De Beekhoeve: brasserie serveert klassie­kers op eigenzinni­ge wijze met mediter­raan­se invloeden

  Vanaf 12 juni kan je in De Beekhoeve in Neerlanden niet enkel terecht voor allerhande feesten. Aanstaande zaterdag serveren ze ook lunch en uitgebreide maaltijden in hun nieuwe culinaire brasserie. Recent kregen we nog een rondleiding doorheen hun vernieuwde accommodatie. En doortastend als we zijn, gingen we graag in op hun uitnodiging om ook de keuken van chef Agron Billa te ervaren tijdens een testavond. Seizoensgebonden streekproducten countert hij met mediterraanse toetsen, waardoor elk gerecht uitblinkt in originaliteit.
 2. Brandweermannen uit Landen dopen zich om tot kalendermodellen: “In België kampt ons beroep nog met een imagoprobleem”
  PREMIUM
  Landen

  Brandweer­man­nen uit Landen dopen zich om tot kalendermo­del­len: “In België kampt ons beroep nog met een imagopro­bleem”

  Ondanks het bewogen jaar doen Freek Cornelis (43) en zijn collega’s van Brandweer Landen er alles aan om er nog een succesvol kalenderjaar van te maken. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want dit najaar willen de brandweermannen in fysieke topconditie op een kalender prijken om te verkopen. Een deel van opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. Ondertussen verspreidt het nieuws zich als een lopend vuur en voor de verandering laten de brandweermannen betijen. “Alle positieve reacties vormen onze drijfveer, want anders denk ik niet dat we dit zouden volhouden”, vertelt Freek.