De Kauterhof wordt een week afgesloten voor verkeer
Volledig scherm
De Kauterhof wordt een week afgesloten voor verkeer © HCH

Kauterhof en Stoopkensstraat afgesloten

0 reacties

 1. En of hier Duivelsfans wonen: Vier mensen toveren wijk Rozenhof om tot waar Duivelsbastion .“Hier hangt een kilometer aan tricolore vlaggen”
  PREMIUM
  Tienen

  En of hier Duivels­fans wonen: Vier mensen toveren wijk Rozenhof om tot waar Duivelsbas­ti­on .“Hier hangt een kilometer aan tricolore vlaggen”

  12 juni lijkt voor velen nog een doorsnee zaterdag, maar voor Rode Duivel Kevin De Bruyne & co zal de bal dan rollen tijdens hun eerste EK-match. Afgelopen oefenwedstrijd tegen Griekenland bewees alvast dat alle steun meer dan welkom is. De bewoners van het Rozenhof hebben dat maar al te goed begrepen. Zij tooiden hun gevels met duivels rood en spanden driekleurige vlagjes tot zover het oog reikt.
 2. Pop-uprevalidatiecentrum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technologieën die de revalidatie opmerkelijk inkorten”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Pop-uprevalida­tie­cen­trum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technolo­gieën die de revalida­tie opmerke­lijk inkorten”

  De pop-up van het postrevalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domein is officieel geopend. In het centrum, dat werd opgetrokken in een oude legerloods, maakt men gebruik van de allernieuwste apparatuur en technieken om zo de revalidatieduur van de patiënt in te korten. Er heerst absoluut geen ziekenhuissfeer, wat veelal nog een extra opsteker is voor de patiënt.
 3. Vrouw krijgt opschorting na weerspannigheid
  TIENEN

  Vrouw krijgt opschor­ting na weerspan­nig­heid

  Een vrouw uit Tienen heeft opschorting van straf gekregen voor weerspannigheid. Op 19 december 2018 stond er een gerechtsdeurwaarder aan de woning van E.B. om een openstaande schuld van haar zoon te innen. De deurwaarder was vergezeld van een agent, tegen wie de vrouw zich keerde. Ze weigerde iedereen de toegang, werd verbaal agressief en ze probeerde de politie-inspecteur buiten te duwen. B. was op dat moment hoogzwanger en stelde dat ze door de agent op de grond werd geduwd, maar dat werd tegengesproken door de aanwezigen. Omdat de feiten al van enige tijd geleden dateren en de vrouw een blanco strafblad heeft, verleende de rechter haar een gunst in de vorm van opschorting.
 1. Zes Glabbeekse kerkparochies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”
  Glabbeek

  Zes Glabbeekse kerkparo­chies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”

  Op initiatief van het college van burgemeester en schepenen van Glabbeek werd de procedure opgestart om de parochies Sint-Andreas Attenrode, Sint-Quirinus Bunsbeek, Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Kapellen, Sint-Antonius Wever, en Sint-Catharina Zuurbemde samen te voegen met de parochie Sint-Niklaas Glabbeek. Het gevolg? Er zal nog slechts 1 kerkfabriek overblijven, wat op financieel vlak ook een uitsparing betekent. Op de gemeenteraad van 10 juni zal de Dorpspartijmeerderheid positief advies geven.