Zoé Stoffelen rechts geeft een nieuwe take aan.
Volledig scherm
Zoé Stoffelen rechts geeft een nieuwe take aan. © Foto Kristien Bollen

Kapel van Hauthem decor voor kortfilm

 1. Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatrische hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identificeren”
  PREMIUM

  Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatri­sche hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identifice­ren”

  Een zware klap was het voor Patricia Van Rymenant (43) uit Bunsbeek (Glabbeek), maar een verrassing was het niet. Ze verloor haar zoon Jason Nys (21) op 10 september. Talloze keren trok ze aan de alarmbel, maar de jongeman werd niet opgenomen, en kreeg niet de kans om behandeld te worden, zelfs niet na drie zelfmoordpogingen. ‘Persoonsaanrijding op de spoorweg in Tienen’, las Patricia die donderdag op Facebook en meteen wist ze hoe laat het was. “Ik belde zelf naar de politie met de vraag of het mijn zoon was. Ze wisten het niet. Een uurtje later werd mijn grootste vrees waarheid”, zegt Patricia, die haar verhaal deelt in de hoop andere psychiatrische patiënten en hun families te helpen.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen