Het bestuur van jeugdhuis de Klup bij de heropening van het jeugdhuis in oktober vorig jaar
Volledig scherm
Het bestuur van jeugdhuis de Klup bij de heropening van het jeugdhuis in oktober vorig jaar © Christian Hennuy

Jeugdhuis de Klup 10 jaar na de verhuis naar de Tiensestraat

Op 12 februari is het exact 10 jaar geleden dat jeugdhuis ‘de Klup’ in Hoegaarden van de Doelstraat naar de Tiensestraat aan de sporthal verhuisde. Het jeugdhuis viert dit jaar de 55ste verjaardag, maar door corona verlopen de activiteiten al een tijdje in mineur. Deze week worden er bij de mensen aan huis wel Valentijnboxen geleverd, maar het is toch wachten op de versoepelingen om de activiteiten te kunnen hervatten. “In 2020 maakten we een vervelend jaar mee. Vanaf de eerste lockdown tot begin oktober waren we dicht. En toen we na de verbouwingen open gingen in oktober, moesten we twee weken later weer sluiten”, zegt voorzitter Kim Hennuy.

 1. Jaar na waterbom boven Landen wachten slachtoffers nog steeds op erkenning als ramp: “Stad blijft niet bij de pakken zitten”
  PREMIUM

  Jaar na waterbom boven Landen wachten slachtof­fers nog steeds op erkenning als ramp: “Stad blijft niet bij de pakken zitten”

  Net een jaar geleden braken de hemelsluizen open boven Landen, waar op enkele plekken in korte tijd meer dan 80 liter water viel. Om dat even in perspectief te plaatsen: dat is meer regen dan je doorgaans in een volledige (natte) maand ziet vallen. Een heuse ‘waterbom’ dus, die heel wat schade met zich meebracht. Een jaar later wachten inwoners nog steeds tot het gebeuren als ramp wordt erkend. De stad nam intussen wél een pak maatregelen tegen toekomstige waterrampen.
  Landen
 2. Kleindochter Yasmine (26) treedt in voetsporen van striptekenaar Jean-Pol (80): “Mensen gelukkig maken met onze tekeningen, dat is het mooiste aan de stiel”
  PREMIUM
  1

  Kleindoch­ter Yasmine (26) treedt in voetsporen van stripteke­naar Jean-Pol (80): “Mensen gelukkig maken met onze tekeningen, dat is het mooiste aan de stiel”

  De appel valt nooit ver van de boom. Die leuze is zeker van toepassing op striptekenaar Jean-Pol, bekend van stripheld Kramikske maar ook van de stripreeksen Sammy, Kabouter Plop en Samson & Gert. Met 80 rijkgevulde jaren op de teller ziet Jean-Paul van den Broeck nu zijn kleindochter Yasmine Stalpaert (26) ook de liefde voor het striptekenen bezingen: “Wat Yasmine tekent… dat kan ik niet.” Mooi compliment en meteen een goede reden voor een dubbelinterview met opa en kleindochter.
  Leuven