Jeugdband Feniks start zondag met een nieuw seizoen.
Volledig scherm
Jeugdband Feniks start zondag met een nieuw seizoen. © Jeugdband Feniks

Jeugdband Feniks begint nieuw seizoen

HoegaardenBeginnende of al wat gevorderde muzikanten die het beu zijn om in hun eentje muziek te maken, kunnen vanaf 29 augustus weer terecht bij Jeugdband Feniks Hoegaarden.

 1. Gemeentebestuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN
  Glabbeek

  Gemeentebe­stuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN

  In onze regio was het Raymond Lauwyck uit Tienen die in 1960 de eerste afdeling van STAN oprichtte. Toen heette de vzw: Vlaamse Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, later Inclusie. Onder de koepel van de vzw STAN ontstonden talrijke organisaties: Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede. Op zondag 17 oktober 2021 werd in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 de werking van de voorbije 60 jaar gevierd. Maar ook de uittredende voorzitter van de Tiense afdeling van STAN, Leona Cloots (77) uit Bunsbeek werd voor haar inzet de voorbije 25 jaar door burgemeester Peter Reekmans gehuldigd.
 1. Gezinsbond organiseert een tweedehandsbeurs ‘met een strikje’ naar aanleiding van 100-jarig bestaan
  Hoegaarden

  Gezinsbond organi­seert een tweede­hands­beurs ‘met een strikje’ naar aanleiding van 100-jarig bestaan

  Heel de maand oktober vinden overal in Vlaanderen feestelijke activiteiten plaats naar aanleiding van 100 jaar Gezinsbond. Ook Gezinsbond Hoegaarden neemt deel aan de feestmaand naar aanleiding van het 100-jarig bestaan. Het worden gezinsgerichte activiteiten waar zowel jong als oud zich thuis voelen en uitgedaagd worden om de Gezinsbond (nog) beter te leren kennen. Beleving en ontmoeting, niet toevallig belangrijke kernopdrachten van de Gezinsbond, staan er centraal. De activiteiten staan open voor iedereen, iedereen is welkom. Ook Gezinsbond Hoegaarden neemt deel aan de feestmaand en organiseert een tweedehandsbeurs. Die vindt plaats op 10 oktober 2021.
 2. 5x weekendtips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiedenis van Aarschot
  PREMIUM
  Hageland

  5x weekend­tips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiede­nis van Aarschot

  Nog geen plannen voor het weekend van 16 en 17 oktober? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod waarbij je met sommige activiteiten een duik in de tijd neemt. Benieuwd hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog in onze regio of je altijd al afgevraagd hoe de oerknal zou klinken? Lees snel verder en ontdek enkele activiteiten waarbij je misschien wel het antwoord op jouw vragen krijgt.