Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Photo News

Infomoment rond windmolens in buurgemeente Hélicine op 15 december

HoegaardenOp 15 december organiseert Aspiravi een infomoment rond de bouw van een windmolenpark in Hélicine. Het bedrijf heeft plannen om in de buurgemeente van Hoegaarden zeven windturbines te bouwen. Wie met vragen of opmerkingen zit, kan terecht op de informatievergadering.

 1. Vaccinatiecentrum ontvangt eerste virusvechters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Landen/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Vaccinatie­cen­trum ontvangt eerste virusvech­ters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was het woensdagavond een drukke bedoening. De eerste kinderen tussen vijf en elf jaar kwamen er voor hun eerste prik. Opvallend : enkel blije gezichten van zowel kinderen als ouders. De medewerkers hadden zich ook geen moeite gespaard om alles op kindermaat te voorzien. Sommigen van hen wilden dan ook nog eerst te ‘speurtocht’ af maken voor ze naar huis mochten gaan. De kinderen die we zagen, die komen alvast zonder twijfel over drie weken met de glimlach terug voor hun tweede prik.
 2. Gemeentebestuur geeft lokale verenigingen maar liefst 554.000 euro extra steun
  Glabbeek

  Gemeentebe­stuur geeft lokale verenigin­gen maar liefst 554.000 euro extra steun

  Doordat er door de coronacrisis amper activiteiten en werking was van de verenigingen tussen maart 2020 en eind 2021 zouden zij jaarlijks maar slechts recht hebben op amper 9.407,36 euro subsidies. Het college van burgemeester en schepenen besliste om net zoals vorig jaar, hen ook in 2021 maximaal te steunen door hen toch de volledige gemeentelijke subsidies van 28.222 euro integraal uit te betalen in 2020 en 2021.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Van een tractor kerstrun tot wintermagie: dit zijn de weekendtips in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van een tractor kerstrun tot winterma­gie: dit zijn de weekend­tips in Leuven en het Hageland

  Nog geen plannen voor het weekend van 1 en 2 januari? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten: van een tractor kerstrun en wintermagie in Tienen tot enkele prachtige wandelingen en een expo. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden heeft.
 3. Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”
  PREMIUM
  Opwijk

  Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”

  2021 zal in het Opwijks collectief geheugen voor altijd verbonden zijn met de zware appartementsbrand in de Kloosterstraat. Acht dakappartementen gingen compleet verloren en in totaal raakten 34 flats van residentie Asbeekhof onbewoonbaar. Overmand door emoties liet een 92-jarige bewoonster het leven. Tientallen mensen stonden op straat. Afgelopen maand werden eindelijk nieuwe stappen gezet op de site, maar de weg is nog lang. Met Philippe Quinart (68), voorzitter van de Vereniging van Mede-eigenaars, blikken we terug op het afgelopen jaar, maar kijken we ook hoopvol naar de toekomst.