Extra steun voor verenigingen en behoeftigen vanuit de gemeente en OCMW.
Volledig scherm
Extra steun voor verenigingen en behoeftigen vanuit de gemeente en OCMW. © Christian Hennuy

Hoegaardse verenigingen krijgen dubbele subsidies als steun voor verlies tijdens coronaperiode

Indien de cultuurraad, de jeugdraad en de sportraad akkoord gaan, zullen alle verenigingen dubbele subsidies ontvangen om de verliezen die ze leden door corona op te vangen. Deze beslissing moet wel nog bekrachtigd worden op de gemeenteraadszitting van 8 september in Hoegaarden. Ook het OCMW voorziet een aantal steunmaatregelen voor wie getroffen werd door de coronacrisis.

 1. Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”
  PREMIUM
  Opwijk

  Dé brand van het jaar speelde zich dit jaar af in Opwijk: “Heropbouw zal 9 miljoen kosten en 2,5 jaar duren”

  2021 zal in het Opwijks collectief geheugen voor altijd verbonden zijn met de zware appartementsbrand in de Kloosterstraat. Acht dakappartementen gingen compleet verloren en in totaal raakten 34 flats van residentie Asbeekhof onbewoonbaar. Overmand door emoties liet een 92-jarige bewoonster het leven. Tientallen mensen stonden op straat. Afgelopen maand werden eindelijk nieuwe stappen gezet op de site, maar de weg is nog lang. Met Philippe Quinart (68), voorzitter van de Vereniging van Mede-eigenaars, blikken we terug op het afgelopen jaar, maar kijken we ook hoopvol naar de toekomst.
 2. RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant

  El Cardenal opende deze winter de deuren in het centrum van Tienen, op de prachtig vernieuwde Grote Markt. De zaakvoerder en chef-kok werkte voordien ruim 20 jaar in een Mexicaans restaurant in Boutersem. Toch droomde de 47-jarige Surjit Singh Bopprai, Bobby voor de vrienden, om een eigen zaak te starten. Op het menu staan dus typische Mexicaanse gerechten, die je ook kunt afhalen. Met de helaas stijgende coronacijfers hebben we even geen zin om ons in de drukte te begeven en opteren we voor het laatste.